Трудно преодолима е разликата между и на втори тур на

...
Трудно преодолима е разликата между и на втори тур на
Коментари Харесай

Социологът Добромир Живков: Григорова няма да стопи разликата с Терзиев

Трудно преодолима е разликата сред и на втори тур на кметските избори. Въпреки това кандидатурите на двамата първи са съумели да реализират задачата си, а точно свалянето на ГЕРБ от ръководството на столицата. Около тази теза се сплотиха в студиото на предаването " Директно " по Bulgaria ON AIR политологът Милен Желев и социологът Добромир Живков.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 712
„ Вече съумя да се скара с представители на „ Възраждане “ на един от дебатите, само че мисля, че ще се опита да ги притегли към себе си. Би могла да усили резултата си, само че съгласно мен няма късмет да надмине “, на мнение е Желев.

По думите на Живков изводите след първия тур на локалните избори приказват за смяна в политическата конструкция на властта в народен мащаб, като ПП-ДБ и „ Възраждане “ се открояват като две партии, които могат да изградят задоволително положителни структури по места.

Резултатите от изборите по-скоро биха довели до заздравяне на така наречен сглобка в ръководството, счита Желев.

„ Беше предстоящо да се отразят върху сътрудниците от некоалицията. От една страна това касаеше изобщо бъдещето на кабинета преди ротацията. Сега обаче може би ще приказваме за бъдещето на кабинета след ротацията. Парадоксално мисля, че резултатите от първия тур, в действителност биха могли да заздравят тази сглобка, тъй като тези, които се показват за непримирими противници в локалните парламенти, в действителност ще имат потребност един от различен, с цел да прокарват личните си закони “, обясни Желев.

Според Живков се чака мощна фрагментация на общинските препоръки в страната, което ще попречи на работата им.

„ Ще дам образец - 14 политически сили в общинския съвет в Благоевград до момента, към този момент стават 16. Колкото по-раздробен е един общински съвет, толкоз по-разнопосочни са и ползите в него и толкоз по-трудно ще се образуват болшинства “, акцентира социологът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР