Трудно можем да устоим на студените газирани напитки, особено в

...
Трудно можем да устоим на студените газирани напитки, особено в
Коментари Харесай

Тези ежедневни напитки са по-вредни от газираните

Трудно можем да устоим на студените газирани питиета, изключително в горещите летни дни. Изследователите от Университета Тъфтс направиха опит и откриха, че сладките безалкохолни питиета убиват до 184 000 души годишно.

Вероятно сте чували повече от един път, че пиенето на газирани питиета е нездравословно, само че до момента не сте знаели за какво.

Захарта, която се съдържа в тези питиета, е в чудовищно количество. Тя води до възникването на смъртоносни заболявания като диабет, заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, както и рак. Вероятно не знаете обаче, че има и други питиета, които могат да доведат до същите последстви, написа zdrave.to

Най-често срещаните са 6:

Плодов сок

Всички ние, купувайки сок в супермаркетите, наивно имаме вяра, че водим здравословен метод на живот. Но в случай че прекарате няколко минути в четене на етикета, ще видите, че наличието на естествен сок ще бъде в най-хубавия случай 30%.

Освен другите добавки, соковете съдържат огромна доза захар. Прясно изцедените сокове също съдържат летална доза захар. Най-добре е да се яде портокал вместо да се пие портокалов сок.

Спортни питиета

Такива питиета включват да вземем за пример Red Bull, Gatorade. Проучванията, извършени от Колеж по дентална медицина в Университета в Тенеси, демонстрират, че Gatorade е един от най-вредните за зъбите питиета. Само Coca-Cola е пред него. Една бутилка Gatorade и други като него съдържа към 34 грама захар, да не приказваме за хранителни добавки и изкуствени подсладители.

Енергийни питиета

Енергетиците имат ободряващи свойства заради добавките като таурин, женшен и гуарана. Това значи, че напитките са безусловно натъпкани с кофеин и захар. Известно е, че продължителното потребление на тези субстанции в огромни количества води до утежняване на психологичното здраве, бодърствуване и болести на сърдечно-съдовата система.

В лабораторен опит, извършен от Forbes, е открито, че дребна бутилка ENERGY съдържа от 150 до 210 грама кофеин. Повечето енергийни питиета също съдържат към 30 грама захар.

Студен чай

Става въпрос за известните питиета, които се продават в магазините, а не домашно приготвени чайове. Много хора мислят, че те не вредят на здравето им, тъй като чаят съдържа потребни антиоксиданти.

За страдание, всички изгоди изчезват заради огромното количество захар, което се прибавя от производителя.

Кокосова вода

Тази напитка има доста почитатели измежду тези, които водят здравословен метод на живот. Това се дължи на обстоятелството, че кокосовата вода съдържа доста калий и електролити. И това в действителност би било супер потребна напитка, в случай че не беше за захарта и изкуствените усети, които се прибавят към него. Подсладителят убива всички изгоди от пиенето на такава вода.

Кафе с разнообразни добавки

Много хора не могат без утринното кафе. Добре е обаче да се въздържате от добавки към ежедневната напитка.

Не можете да си визиите обаче какъв брой калории и захар има в лате-то и капучиното. Тази напитка може да съдържа до 400 килокалории.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР