Трудно може да се говори за реални причини за поскъпването

...
Трудно може да се говори за реални причини за поскъпването
Коментари Харесай

Ангелов за поскъпването на горивата: Трудно може да се говори за реални причини

Трудно може да се приказва за действителни аргументи за повишаването на горивата. Това разяснява в студиото на „ Здравей, България " старши икономистът от „ Отворено общество " Георги Ангелов. Той акцентира, че в България продължава да идва на ниска цена съветски нефт.

На въпрос дали може да се приказва за нечиста сделка и корист с монополното състояние на рафинерията, Ангелов съобщи: „ В България регулаторните органи не се намесват, с цел да пазят потребителите. От тях не чакам някакво развиване ".

С облагането на разликата сред международната цена на петрола и съветската, той разяснява, че потребителите могат да бъдат обезщетени с ваучери или суми. „ Разликата е голяма - над 35 $ на барел. Да се употребява за обществени ограничения ", прикани Ангелов.

С ембаргото на съветския нефт старши икономистът изясни, че се затварят всички експортни пазари, с изключение на Украйна. „ Ако в действителност имаме конкурентен пазар у нас, би трябвало цените да паднат. Внасяме съветския нефт за 40 евро за барел. При тази цена бензинът в предходни интервали е коствал 1,80 - 1,90 лева Не чакам обаче да падне толкоз ", съобщи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР