Трудно ми е да си представя как ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ

...
Трудно ми е да си представя как ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ
Коментари Харесай

Александър Маринов не вижда ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ в редовен кабинет

Трудно ми е да си показва по какъв начин ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ могат да работят дружно в едно постоянно държавно управление , само че всичко може да се случи. Избирателите на първите две обединения не желаят те да са дружно. Това съобщи пред БиТиВи Александър Маринов , някогашен политически консултант на президента Румен Радев, в този момент - на служебния министър председател Гълъб Донев, за опцията за сформиране на държавно управление в 49-ото Народно заседание след постигането на Росен Желязков да е ръководител на Народното събрание.

Малко закъсняха диалозите с другите партии, тъй като сътвориха усещане за изключителност сред първите две партии. По някои законопроекти може да се получи внушително болшинство , счита Александър Маринов.

По думите му, дали е добър методът - ще забележим по резултата. Това е едно положително начало, че партиите могат да приказват между тях и че могат да се договорят, сподели Маринов, който не счита, че сделката за избор на ръководител на Народното събрание е някакъв общоприет въпрос.
 Стартира следващата законодателна совалка сред ГЕРБ и ПП/ДБ
Стартира следващата законодателна совалка сред ГЕРБ и ПП/ДБ

Може да има консенсус по закони и преди утрешния постоянен парламентарен ден

Той уточни, че 49-то Народно заседание е друго е от предходната година, потегли се по пътя на договарянията и нека да продължи по този начин. Джентълменските връзки са вероятни сред джентълмени, само че следва да забележим дали споразуменията сред партиите ще сработи, чака да види Александър Маринов по какъв начин ще работи Народното събрание.

Съветникът на премиера посочи, че няма по какъв начин да се случи служебното държавно управление да стане постоянно . Едва ли някой от служебните министри ще се съгласи да остане в постоянно държавно управление, министър председателят Гълъб Донев също отхвърли, песимистичен е Александър Маринов.
 В конституционна рецесия сме, счита проф. Пламен Киров
В конституционна рецесия сме, счита проф. Пламен Киров

Той моли, че доста държавни органи са с несменен състав

Според него, в случай че Народното събрание проработи, част от служебното държавно управление ще е в кошарата.

Той увери, че президентът Румен Радев ще съблюдава конституционната процедура за привикване на съвещания сред партиите за постоянно държавно управление.

Маринов уточни още, че правната комисия в Народното събрание е значима и тя е алегоричен акт. Служебното държавно управление е готово и с актуализацията на бюджета, сподели той и увери, че няма да има смяна в налозите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР