Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След

...
Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След
Коментари Харесай

Бесен съм. Иван Гешев за освободения 18-годишен шофьор, убил момиче в Шумен - Темида

Трудно ми е да опиша какво изпитвам сега. След толкоз години в правоохранителната система, с цел да оцелееш като човек, би трябвало да се научиш да се дистанцираш прочувствено и в персонален проект от съответния проблем. Но очевидно не съм съумял напълно. Бесен съм. Това е може би най-точното изложение.

Това сподели основният прокурор Иван Гешев в изявление за БГНЕ за случая, при който. 

В петък  18-годишния Жечко Кюркчиев, който под въздействието на опиати, каквато беше първичната информация, учредена на инспекция с дръгтест,  провокира тежката злополука. На 28 септември вечерта в центъра на града почина младото момиче, а друго пострада. От прокуратурата поискаха 18-годишният да бъде арестуван под стража, а двамата юристи на обвинения и самият - " домакински арест ". При гледане на мярката за неотклонение се оказа, че предварителните резултати от разбор на биологичен материал на водача не демонстрират съществуването на амфетамин.

" И освен и главно за този случай. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко допустимо за обективно следствие и наказване на отговорните лица при проблема в Шумен. От две години обясняваме, че имаме обществен проблем, обвързван с войната и жертвите по пътищата. (...) И мисля, че ще пристигна време българските жители да попитат " за какво " и " кой е виновен ". Защото това можеше да не се случи или най-малко да е в сензитивно по дребни размери. А даже един живот е скъп ", разяснява още основният прокурор.

От прокуратурата оповестиха в петък, че упрекнатият юноша има брошура от близо 5 месеца, а по данни на неговия сателит е карал със скорост, по-висока от оптимално допустимата в градски условия. По време на делото на 30 септември стана ясно, че 18-годишният е управлявал колата си с 93,8 при позволени 50 км/ч. Според двамата юристи на Кюркчиев, преди пътното произшествие младежът е бил на ортодонт, който му е сложил анестезия.

След катастрофата младежът е тестван за приложимост на опиати, като съгласно първичния тест той е бил под въздействието на амфетамин. Пред съда е показана проба от лаборатория на ВМА-Варна, която дава мнение, че в кръвта на младежа не е имало съществуване на опиати.

Докато в Шумен обществеността се развълнува от тази смяна на събитията, се случи още едно мистериозно събитие. Автомобилът Волво XC60, с който беше провокирана злополуката и, който беше откаран на полицейски паркинг като материално доказателство, се бил самозапалил. Репортери откриха опожарените остатъци от авариралия автомобил, забутани сред други коли на полицейски паркинг.

До момента публично известие за този факт няма, индиректно представителят на основния прокурор Сийка Милева го удостовери, като сподели, че има две обособени досъдебни производства - едното за злополуката, а другото за " самозапалването " на автомобила. При такива " инцидентни " стечения на събитията в обществените мрежи вървят мнения на шуменци, които се съмняват в обективното следствие на случая и събитията, случили се след него.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР