Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След

...
Трудно ми е да опиша какво изпитвам в момента. След
Коментари Харесай

Иван Гешев: Бесен съм! До това доведе закриването на спецправосъдието

" Трудно ми е да опиша какво изпитвам сега. След толкоз години в правоохранителната система с цел да оцелееш като човек би трябвало да се научиш да се дистанцираш прочувствено и в персонален проект от съответния проблем. Но очевидно не съм съумял напълно. Бесен съм. Това е може би най -точното изложение. "

Това сподели основният прокурор Иван Гешев в изявление за БГНЕС по отношение на случая, при който шуменският областен съд освободи под " домакински арест " 18-годишния Жечко Кюркчиев, който провокира тежка злополука, предизвикала гибелта на 22-годишно момиче. Инцидентът стана на 28 септември вечерта в центъра на града, на кръгово кръстовище на бул. " Цар Симеон Велики ". При злополуката е потърпевшо и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със приблизително тежка телесна щета. От прокуратурата упорстваха на Кюркчиев да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", а двамата юристи на Кюркчиев, както и самият той - за " домакински арест ".

" И освен и главно за този случай. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко допустимо за обективно следствие и наказване на отговорните лица при проблема в Шумен. От две години обясняваме, че имаме обществен проблем, обвързван с войната и жертвите по пътищата. Водещи сме в черната статистика в целия Европейски Съюз. Имаме оферти за по-тежки санкции и лишаване на МПС на дрогирани и пияни водачи. Повтарям към този момент за не знам кой път какво ще последва от това, че депутатите в предходното Народно събрание закриха Специализираната прокуратура и делата за проведена престъпност, корупция и тероризъм, ще се проверяват, следят и предават на съд на локално равнище в окръжните градове, където всички - най-малкото - се познават. А не по предходния сполучлив модел, подобен с този на Съединени американски щати /ФБР/ и Италия /прокуратурата Антимафия/. Ето това ще последва. Вижте какви подозрения има за ПТП, а представете си дело за проведена престъпност. И това не е упрек към съответен сътрудник. Това знае и вижда в града си всеки българин. Цената заплащат, - и за жалост с години ще заплащат, българските жители. Всеки един от нас. И тя е мигрантската вълна, опиатите, заливащи улиците и заплашващи здравето и живота на децата ни, потърпевшите наши възрастни родители от взрива на телефонните измами, от битовата престъпност и следващия дрогиран водач. И мисля, че ще пристигна време българските жители да попитат " за какво " и " кой е виновен ". Защото това можеше да не се случи или най-малко да е в сензитивно по дребни размери. А даже един живот е скъп ", разяснява още основният прокурор.

Във фейсбук мненията по тематиката за злополуката акцентират някои странности: При полева инспекция на местопроизшествието директно след злополуката младежът дава позитивна проба за опиати. Пред съда е показана кръвна проба от лаборатория на ВМА-Варна, която е негативна за опиати. Автомобилът, с който Кюркчиев провокира злополуката, и който след нея бива оставен на охранителен паркинг на Министерство на вътрешните работи за снемане на спомагателни доказателства, изненадващо се " самозапалва ", като по този начин са заличени основни доказателства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР