"Трудно ми е да ходя и все повече се задържам

...
"Трудно ми е да ходя и все повече се задържам
Коментари Харесай

Отец Иван падна болен на легло

"Трудно ми е да вървя и от ден на ден се арестувам в леглото. Но изненада няма - въпреки всичко ми се натрупаха доста години ", съобщи пред в. "България Днес " положителният отец Иван. 74-годишният свещеник отдавна има здравословни проблеми, които на моменти се обострят. Не бяха малко и случаите, в които се постановяваше да влиза в болница поради припадъци, само че още веднъж се връщаше към всекидневните си отговорности в приютите си в Нови хан и Якимово.
Преди малко повече от година благородният свещеник го беше закъсал и със здравето. Краката му започнаха да почерняват, а след обзор в болница се оказа, че страда от диабет. Преди това катастрофира тежко, само че още веднъж по знамение се размина с най-лошото. Имаше и случаи, в които вдигаше високо кръвно налягане и получаваше световъртежи и отново се постановяваше хоспитализация.
"Не е хубаво човек да се оплаква и одобряваме положението, в което се намираме. Болят ме краката и ми би трябвало патерица, с цел да стана от леглото и да се движа. Но всичко става постепенно и по тази причина лежа. Когато има работа да се прави, тогава ми прииждат сили и ставам малко по-активен, само че не е като преди ", сподели още пред вестника благородният отец.
Дядо Иван показа, че разчита на младежите в приютите си да го отмятат в отговорностите. Те насадили доматите, от които чакат богата годишна продукция. "Господ е с нас и към този момент градушките и проливните дъждове ни пожалиха. Нямаме никакви провали. Децата вървят на учебно заведение, само че по-късно оказват помощ по градините ", описа отчето.
Той обичайно има проблеми със събирането на пари за заплащане на сметките. "Пак имаме огромни отговорности за електричество. Това е доста необикновен миг, тъй като в случай че не платим, след това се заплаща такса за включване и сумата става още по-голяма. Други години през юни имахме задоволително средства, само че тази е по-тежка. Народът обедня и стартира все по-малко да подарява ", съобщи с въздишка дядо Иван.
През зимата непредпазливо отец Иван и децата, които е приютил в Нови хан, караха на пости няколко седмици. Причината беше, че свещеникът едвам свързваше двата края и нямаше пари за нещо друго от фасул и консерви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР