Трудно е сътрудничеството с ГЕРБ. Имаме различни виждания. Ние обаче,

...
Трудно е сътрудничеството с ГЕРБ. Имаме различни виждания. Ние обаче,
Коментари Харесай

Асен Василев: Сътрудничеството с ГЕРБ е трудно, имаме различни виждания

Трудно е съдействието с ГЕРБ. Имаме разнообразни визии . Ние обаче, осъзнаваме, че в случай че желаеме да влезем в Шенген и еврозоната обаче би трябвало да работим дружно. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев пред Нова телевизия.

Той уточни, че Бюджет 2023 е постоянен и осъществим. Защитихме доста от ограниченията за събиране на приходите. Разходната част е рационална. Бюджета не е раздут, не е и от вида стягане на коланите. Отделени са 250 млн. в допълнение за заплати, като в това време се вместихме в недостиг от 3%, разясни Василев.

Министър акцентира, че е имало избрани кооперативни ползи не са били щастливи, че стартира изсветляване на стопанската система.

По отношение на решението компании с над 100 чиновници да получават заплати единствено по банков път, той посочи, че от 1-ви септември банките ще стартират да оферират банкова сметка, на която служащия ще получава заплата, като няма да има такса за изтегляне.

Василев още един път отбрани  24 май да стане народен празник. По думите му това е най-обединяващата дата в българската история.

Той засегна и тематиката за ПВУ. Той бе безапелационен, че предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност действително не се е случило . Няма нищо ново контрактувано с Брюксел. Трябва да действаме, а времето ни притиска. Второто заплащане е планувано да стане до края на годината, само че за задачата законите би трябвало да са влезнали в Народното събрание до края на септември. Тези средства не се отразяват на недостига от 3%, сподели още Василев.
 Народно събрание одобри Бюджет 2023 година след 20-часов маратон
Народно събрание одобри Бюджет 2023 година след 20-часов маратон

Крайният период бе 31 юли, преди ваканцията на депутатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР