Трудно е да устояваш на изкушенията на модата, дори и

...
Трудно е да устояваш на изкушенията на модата, дори и
Коментари Харесай

„Продайте на Remix“ с първа награда за „Зелена иновация“

Трудно е да устояваш на изкушенията на модата, даже и когато знаеш, че това е промишленост, виновна за сериозен дял от международните въглеродни излъчвания. Затова от ден на ден се търсят устойчиви решения, които да зададат противоположна посока на този отрицателен тренд. Един от най-ефективните модели, разрастващ се с бързи темпове в интернационален проект е препродажбата и повторната приложимост на текстилни артикули. В България този резистентен модел се постанова сполучливо от един от водещите онлайн магазини в Европа remixshop.com , а услугата „ “ донесе първа премия за „ Зелена иновация “ в влиятелния конкурс „ Най-зелените компании на България “ на водача в региона на кръговата мода .

Уникална освен за българския, само че и за огромна част от европейските пазари, на които оперира, тя дава опция на потребителите бързо, елементарно и преференциално да се разделят със своите малко използвани фешън продукти по екосъобразен метод.

„ Създадохме новаторска услуга, посредством която всеки да може доста елементарно да се освободи от непокътнатите облекла, които към този момент не носи. „ “ ни дава опция да удължим живота на облеклата по оптимално сполучлив метод и да понижим вредите, които свръхпроизводството в стилната промишленост нанася върху околната среда “, сподели Любомир Кленов, CEO и съосновател на компанията на церемонията по раздаването на премиите „ Най-зелените компании на България “ на b2b Media. Призът му беше връчен от министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

Удобно и потребно

Eвропейският пазар за second hand мода за 2020 година е оценен на 21 милиарда, а прогнозите за 2030 година са да доближи 59 милиарда $ * . В България 50% от потребителите към този момент осъзнават вредите за природата от производството на нови облекла, а близо една трета от тях пазарят секънд хенд. Въпреки това, 24% от купуващите втора ръка изхвърлят неупотребявани или малко носени облекла на боклука, а 29% признават, че ги държат в дрешниците си. Една от главните цели на новаторската услуга „ “ е да понижи този % и да докара до положителна промяна в мисленето за бъдещето на стилната промишленост. 

Самата услуга е извънредно комфортна и интуитивна за потребителите, тъй като зад нея стои актуален програмен продукт и хардуер, прецизна организация и голяма логистика - новаторската технология, високотехнологичният дистрибуционен център, инспекцията на качеството на всеки един продукт, както и подбора и предлагането на голям брой марки и категории работят в цялостен синхрон. По този метод се основава новаторски модел за извършване на покупки и пласиране на фешън продукти, който има положителен резултат върху бюджета на потребителите и върху околната среда. 

В крайник с кръговата мода

Удобството и пестенето на време е водещо преимущество на услугата. Потребителите получават елементарно и бързо оферта за стилните продукти, които изпращат посредством безплатната Remix Bag, без да дават фотоси или спомагателна информация за тях. След като продуктите бъдат утвърдени, оферираните средства стигат до получателя си и той няма потребност да чака продажбата на препоръчаните облекла и аксесоари.

Като един от най-големите риселъри в Европа, remixshop.com предлага голямо многообразие – в онлайн магазина всекидневно се прибавят над 15 000 нови продукта към подбор от над 450 000 продукта в няколко категории – облекла, чанти, обувки, аксесоари. В портфолиото участват над 5 000 международни марки в три сегмента – luxury, mid-range и budget.

С потребителите стават дейни участници в кръговата мода. Те следват трендовете без да вършат компромис със стила си, до момента в който пазарят от топ марки на изненадващо ниски цени и в този развой оказват помощ за намаляването на вредите върху околната среда. Така основава устойчивото бъдеще на модата, следвайки мотото: Reuse Reduce Remix.

* Според изследването Global Data Europe Market Sizing and Growth Estimates.

** Национално представително изследване за пълнолетното население, предоставено от Remix на КАНТАР. Проучването за навиците на потребителите при извършване на покупки на облекла втора ръка е извършено при започване на месец февруари тази година с персонални изявленията в дома на респондента, въз основа на типов въпросник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР