Трудно е да сравняваме двама велики спортисти - от една

...
Трудно е да сравняваме двама велики спортисти - от една
Коментари Харесай

"Майкъл Джордан на "Манчестър Юнайтед": Комплиментите за Кристиано Роналдо

Трудно е да съпоставяме двама велики спортисти - от една страна звездата на футболния " Манчестър Юнайтед " Кристиано Роналдо, а от другата - легендата на НБА Майкъл Джордан.

Кой е по-велик? Едва ли има еднопосочен отговор. Ясно е, че и двамата имат милиони почитатели по целия свят. Общото посред им откри мениджърът на " Манчестър Юнайтед " Оле Гунар Солскяер след равенството 2:2 с " Аталанта " в четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

" Всички си имаме някакви функции в тима и тази на Кристиано е да вкарва голове. Не бяхме щастливи от обстоятелството, че получихме два гола. Той свети в тези моменти. Сигурен съм, че " Чикаго Булс " нямаха нищо срещу да имат Майкъл Джордан в състава си. Понякога тимовете имат такива играчи. Затова те играят в " Манчестър Юнайтед " и са първенци с " Чикаго Булс ". Кристиано става все по-добър, усеща се по-добре. Все отново не организира цялостна предсезонна подготовка с нас. Сега е по-добре ", съобщи Солскяер след мача.



Всъщност не за първи път някой прави съпоставяне сред Роналдо и Джордан. Двамата си наподобяват по лидерските качества, по желанието за победа и естествено по големите заслуги, които имат за триумфите на своите отбори. Джордан е 6-кратен първенец на НБА с " Чикаго Булс ", като всякога печели наградата за Най-полезен състезател. Роналдо има 5 награди " Златна топка ", а с другите тимове, в които е играл, е печелил 5 пъти Шампионска лига (веднъж с " Манчестър Юнайтед " и 4 пъти с " Реал " Мадрид) и е бил първенец на Англия, Испания и Италия.

Снимка: Reuters

Бившият съотборник на португалеца в " Спортинг " Лисабон Родриго Тейо съобщи преди време:

" Манталитетът на Кристиано беше изцяло друг спрямо този на елементарното 17-годишно момче. Когато играхме джаги, той беше най-хубавият, когато играхме билярд - още веднъж беше най-хубавият, когато вдигахме тежести във фитнеса - той постоянно взимаше най-тежките. Напомня ми за манталитета на Майкъл Джордан - постоянно воден от спортния си инстинкт и конкурентноспособен във всичко "

Снимка: Getty Images

Авторитетният американски публицист от ESPN Майкъл Уилбън неотдавна съобщи, че завръщането на Роналдо на " Олд Трафорд " при започване на сезон 2021/2022 му припомня на 1995 година, когато Въздушния облече още веднъж екипа на " Чикаго Булс " след малко " пенсиониране " и несполучлив опит в бейзбола.

" Трансферът е като завръщането на Джордан в " Булс ". Това е нещо доста огромно за Европа ", проучва Уилбън.

Снимка: Reuters

Самият Роналдо също се е сравнявал с американската баскетболна легенда. Преди време с екипа на " Ювентус ", когато се извиси за следващ път над противниковата отбрана, с цел да играе с глава, португалецът написа в своя профил след мача " CR7 AIR JORDAN ".
Вижте тази обява в Instagram.

В обществените мрежи не липсваха и недоволни от сравнението сред Роналдо и Джордан.

Според журналиста Алекс Ричърдс от " Мирър ", баскетболистът е имал зад себе си работещ тим, постоянен треньор и положителни съотборници, до момента в който Роналдо би трябвало да се оправя с надарени, само че слаби индивидуалисти и да " носи на гърба си " целия безпорядък в " Юнайтед ".

Cristiano Ronaldo and Michael Jordan comparison is deflective nonsense amid Man Utd chaos

|
— Mirror Football (@MirrorFootball)

" Кристиано Роналдо ще бъде като Майкъл Джордан единствено, в случай че в отбрана играе като Паоло Малдини ", написа различен песимист.

Cristiano Ronaldo would be like Michael Jordan if he also defended like Paolo Maldini.
— Adam Howard (@adamOsaussies)

От друга страна имаше и афектирани почитатели на португалеца.

" Не мога да приема сравнението сред Роналдо и Джордан. Джордан игра за един тим в една страна. Роналдо игра за разнообразни отбори в разнообразни страни и се изправи против доста повече противници "

I don’t get the Ronaldo vs Jordan comparison. Jordan played for one team in one country’s league. Ronaldo achieved for multiple teams across various countries and has competed against far more people.
— Johnnybelfast (@johnnybelfast)

Сравнението сред Роналдо и Джордан като триумфи надали може да е обективно. Все отново двамата даже не се занимават с един и същи спорт.

Със сигурност може обаче да кажем, че някогашният баскетболист се оправя сносно с влагането на парите си. Богатството му се пресмята на 1,2 милиарда паудна. Роналдо за в този момент може да се похвали " единствено " с 367 милиарда паунда.

Снимка: Getty Images

И в случай че би трябвало да обобщим обстановката, то най-добре да го създадем с обява на Роналдо от юни 2019 година Тогава той и Майкъл Джордан се срещнаха.

" Ние творим история ", написа португалецът.
Вижте тази обява в Instagram.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР