Трудно е да си представим празничния сезон без малко празнично

...
Трудно е да си представим празничния сезон без малко празнично
Коментари Харесай

Има трикове, чрез които да контролирате алкохола по време на празниците

Трудно е да си представим празничния сезон насмалко празнично въодушевление – разбирайте алкохол. Независимо дали придружавате половинката си на фирменото ѝ празненство или излизате в навечерието на Нова година, алкохолът евентуално е общият знаменател.

Няма спор, че празниците са синоним на видимо безконечен поток от пиршества, цялостни с нормалните обвинени – капама, сарми, коледни сладки и саралия. Но в случай че търсите способи, да се насладите на своите греяни виновност и коктейли в умерени количества, вместо да не помните какво сте правили от 25 декември до 1 януари, попаднали сте на вярното място.

Какво се счита за здравословно пиянство?

Когато става въпрос за разбиране на здравословен метод към пиенето на алкохол, няма универсално решение. Всеки от нас има своя лична формулировка за здравословно количество и граница, която варира според от нашия биологичен пол, възраст, здраве и положение на тялото. Също по този начин не оказва помощ фактът, че алкохолът и здравето са тематика, която от дълго време се оспорва от уелнес специалистите. Докато някои изследвания предизвикват изгодите за здравето от алкохола като аленото вино, други проучвания и специалисти споделят, че никаква консумация на алкохол не е здравословна. Ако търсите общо предписание, Кристин Кингсли ни го дава.

" Практикуването на здравословно пиянство ни лимитира до три или по-малко постоянни алкохолни питиета дневно ", споделя тя. Също цитира, че по-малкото ензими за разграждане на алкохола и по-значителните хормонални промени, дължащи се на менструация и надзор на раждаемостта, способстват за понижената ни дарба да преработваме алкохола, тъй че деликатното пиянство е от основно значение, написа Tialoto.bg.

Изводът – постоянно слушайте тялото си. Подсказва ли ви, че сте се наситили, откакто сте изпили два коктейла? Вместо да се ограничавате или да се срамувате за това, което пиете, знайте какви са вашите персонални граници и практикувайте учреден на вниманието метод към пиенето.

Трикове за по-смислено пиянство по време на празниците

Не забравяйте водата

Първата работа, когато пристигнете на празничното си празненство? Кингсли предлага да започнете с огромна чаша вода и лимон, преди да започнете да пиете, с цел да се хидратирате и да помогнете за попречване на несъразмерното пиянство. След това постоянно имайте подръка чаша или бутилка с вода, която да комбинирате с коктейла си. Това е един от най-старите и умни трикове – след всяка чаша алкохол, изпийте една чаша вода. Това разрешава на естествената система за детоксикация на тялото ви да има задоволително време, с цел да филтрира вярно, което води до по-спокоен сън през нощта и по-нисък риск от махмурлук на идващия ден.

Яжте добре преди и след консумация на алкохол

За да поддържате тялото си устойчиво по време на алкохолната консумация и да предотвратите махмурлук на идващия ден, от значително значение е да се захранвате със постоянни храни както до момента в който пиете, по този начин и преди този момент. Не забравяйте да консумирате богата на протеини храна или лека закуска, в идеалния случай преди да отпиете първата си глътка алкохол или дружно с напитката. Това забавя обработката на алкохола от тялото ви, като по този метод обезпечава по-добър надзор на кръвната захар и по-малко опияняващи резултати на алкохола. Истинското здраве значи прибавяне на хранителни субстанции, които тялото ви може да употребява като гориво – изключително в случай че добавяте отрови или дехидратирате посредством алкохол. Ако ще ходите на празненство вечерта, започнете деня си с уравновесена закуска. Във всички хранения денем се уверете, че включвате доста протеини, мазнини и фитонутриенти.

Изберете по-здравословни варианти

Много е просто – подминете миксираните питиета с високо наличие на захар, които ще провокират съществени проблеми, и вместо това се придържайте към един чист алкохол, като водка, текила и джин. Цветовете и ароматите са това, което прави алкохола спокоен палач. Техните характерности ви стимулират да консумирате повече, което евентуално води до препиване и дехидратация. Още един изпитан сурогат на сладките коктейли е виното. Червеното или бялото е чудесна опция на миксираните питиета по време на празнични събирания, тъй като лишава повече време за пиянство и затова предизвиква умереното пиянство. Вината също могат да предложат изгоди за здравето посредством своите антиоксидантни свойства.

Създайте си проект

Независимо дали става дума за определяне на вечерен час за пиянство, предел, виновен сътрудник или всичко нагоре, имайте проект за деяние преди вашето тържество. Добре е да ограничите алкохола 3 часа преди лягане – в противоположен случай той може да наруши съня. Поставянето на реалистични цели също е от основно значение за умереното пиянство. Може би пиете една чаша вино през цялото празненство, отпивате две глътки от празничния коктейл или пробвате няколко питиета с другари – единствено вие можете да определите кое е най-хубавото за вас.

Поставете граници

Стресът по време на празници е голям. Всички имаме онази доброжелателна вуйна, която ни подтиква да изпием единствено още едно пиво с нея на коледното фамилно празненство. Или пък когато отидете на посетители, домакинът незабавно ви предлага коктейл. Бъдете готови и не се тормозете да откажете. Знайте по кое време да теглите чертата и бъдете твърди в избора си.

Имайте подготвени добавки

Използването на добавки може да бъде разликата сред пробуждане с извънредно главоболие и цялостно с сила тяло. Започнете да поддържате естествената система за пречистване на тялото си – бъбреци и черен дроб – преди да се почувствате зле. Експертите предлагат витамин В комплекс, разбъркан с богата на електролити напитка незабавно след последното ви пиво за вечерта, както и деен въглен тъкмо преди да си легнете. Преди да добавите упоменатите добавки към вашата рутина, първо се консултирайте с вашия доктор или диетолог. Въпреки че няма никакви гаранции за попречване на махмурлук, с изключение на цялостното самоограничение от алкохол, тези естествени средства са много потребни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР