Трудно е да се види как генерираната от изкуствен интелект

...
Трудно е да се види как генерираната от изкуствен интелект
Коментари Харесай

Експерти предупреждават за въздействието на усъвършенствания изкуствен интелект върху изборите в САЩ

" Трудно е да се види по какъв начин генерираната от изкуствен интелект дезинформация няма да се трансформира в главен проблем на идващите избори ", споделя специалист

Емил Василев преди 1 минута 5 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 9:34 | 08.04.2023

12-те най-здрави коли от последното десетилетие. Според J.D. Power, Consumer Reports, Repair Pal

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

IT НовиниДаниел Маринов - 19:21 | 08.04.2023

Чисто нови SpaceX спътници падат от небето и предизвикват огромни главоболия на Илон Мъск

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Експерти предизвестяват за евентуалното влияние на усъвършенстваните системи с изкуствен интелект, които биха могли да генерират реалистични подправени вести в невиждани мащаби с наближаването на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година.

Софтуерът за клониране на глас от ElevenLabs и генератора на изображения от DALL-E 2, Stable Diffusion и Midjourney на OpenAI евентуално биха могли да се употребяват за дезинформация, съгласно отчет на списание Fortune от събота.

„ Трябва да сме ужасени до гибел от заканите, които големите езикови модели, на които се основава технологията оферират за демокрацията. “

„ Трудно е да се види по какъв начин генерираната от изкуствения разсъдък дезинформация няма да се трансформира в съществена мощ на идващите избори. “

заяви Гари Маркъс, почетен професор по когнитивна просвета в Нюйоркския университет и специалист по изкуствен интелект

Въпреки че технологията за основаване на видеоклипове посредством текстови подсказки е към момента в начален етап, специалистите по deepfake могат да основават безапелационни подправени видеоклипове.

Крис Месерол, помощник в института „ Брукингс “, предизвестява, че гласовите клонинги биха могли да изиграят забележителна роля в изборите в Съединени американски щати през 2024 година, позволявайки в решаващи моменти от изборите да се появят аудиоклипове, които да настояват, че са запис на претендент, който споделя нещо скандално.

Големи езикови модели, сходни на тези, които зареждат ChatGPT, се употребяват в Испания от Newtral – дружество, профилирано в инспекция на обстоятелства, направени от политици, за идентифициране и оборване на неистини.

Рубен Мигес Перес, основен софтуерен шеф в Newtral, счита, че тези технологии могат да дефинират по кое време даден материал съдържа фактическо изказване, което би трябвало да бъде тествано, и да оценят вероятността да е дезинформация въз основа на изразените в него усеща.

Тези технологии имат капацитета да подкопаят доверието и да объркат хората, като ги накарат да се усъмнят в точността на информацията, предоставена от специалисти и обществени мрежи.

Сценарият ще се нуждае от по-нататъшно обсъждане и проучване, с цел да се пребори с опцията за необятно публикувана, генерирана от изкуствен интелект дезинформация, даже в случай че технологията на ИИ евентуално може да бъде най-хубавата отбрана против тези принадлежности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР