„Трудно е да се постигне единомислие сред толкова много хора

...
„Трудно е да се постигне единомислие сред толкова много хора
Коментари Харесай

Новоизбраният председател на ВКС: Надявам се да съм положителен пример при избора на магистрати


„ Трудно е да се реализира единодушие измежду толкоз доста хора с разнообразни позиции, в това число и за развиването на правосъдната система. Аз показах пред сътрудниците от Висш съдебен съвет моята визия за развиването на Върховен касационен съд и събитието, че съм професионален претендент, който е от средата на съдиите, и поема дружно със своите сътрудници голямата отговорност да потвърди на процедура самоуправлението в съда. Надявам се, че това ще бъде позитивен образец и тласък при избора на останалите ръководители на правосъдната власт “.

Това съобщи новоизбраният ръководител на Върховният касационен съд Галина Захарова на конференция след съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет. Захарова беше определена с единогласие от 20 гласа. Тя бе и единственият претендент за поста, откакто нито членовете на Висш съдебен съвет, нито правосъдният министър издигнаха кандидатури.

„ Председателите на висшите съдилища в България нямат политически функционалности и не организират политики. Това, което ние можем да създадем, е да се сплотим, с цел да реализираме нашите съществени задания – раздаването на правораздаване “, съобщи Захарова.

От друга страна новият Захарова означи, че „ Върховен касационен съд постоянно е сътрудничил с представители на другите управляващи в границите на реализирането на избрани задания, които са от голяма важност за страната “.

Новоизбраният ръководител на Върховен касационен съд съобщи, че още не може да отговори в този миг дали ще поддържа предложение за дисциплинарно произвеждане против основния прокурор Иван Гешев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР