„Трудно е да се говори за загуби. Основна характеристика на

...
„Трудно е да се говори за загуби. Основна характеристика на
Коментари Харесай

Липсата на стока е причина за високите цени на някои плодове и зеленчуци

„ Трудно е да се приказва за загуби. Основна характерност на пазара, макар съботно-неделните вариации, е една доста сериозна непоклатимост. При главните хранителни артикули кривите са съвсем равна линия, т.е. без промени. При плодовете и зеленчуците имаме вариации, които се дължат и на проявленията на времето “. Това съобщи ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ) Владимир Иванов в студиото на „ Събуди се “ по Нова телевизия.

„ Откакто потегли COVID-19 имахме няколко постъпателни трендове. При свинското имаше изменение в резултат на чумата. При млечните артикули имаше международна наклонност за повишаване през октомври и ноември “, сподели още той. И добави: „ На процедура това ценово разположение, което имаме сега, не се дължи на ковид. Напротив, откогато той се появи имаме много постоянен и по-светъл пазар “.

Запитан за какво тогава въпреки всичко се следи покачване на цените на картофите и на джинджифила да вземем за пример, Иванов отговори: „ Това се изяснява с абсолютния дефицит. В неделния ден просто нямаше стока. Гърция не работи, нашите произовидетли не карат стока и в такива моменти се получават такива ценови проявления “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР