Трудно е да признаеш, че връзка, която е започнала страхотно,

...
Трудно е да признаеш, че връзка, която е започнала страхотно,
Коментари Харесай

Три знака, че това не е човекът за вас

Трудно е да признаеш, че връзка, която е почнала ужасно, с възторг и щастливи интуиции, се е трансформирала в нещо неприятно. Когато започваме връзка, гледаме на всичко с розови очила, виждаме единствено най-хубавото у индивида до нас и не обръщаме внимание на минусите. Ето за какво от време на време околните и приятелите ни по-бързо предусещат неприятната развръзка. Ето три признака, че може би е време да прекратите една връзка.

1. Нямате персонална независимост

Няма смисъл да се пробвате да контролирате една връзка – има смисъл да дадете цялостна независимост и да видите, че желанията и на двамата се съчетават. Всеки човек има разнообразни потребности и най-хубавите връзки са тези, в които всеки удовлетворя най-важните потребности на другия.

Ако виждате, че сътрудникът ви се пробва да управлява това по какъв начин харчите парите си, с кого излизате, по какъв начин се обличате или други важи персонални решения, огромната алена сигнална лампа би трябвало да светне в главата ви. Хората, които се пробват да управляват сътрудниците си са несигурни в личната си дарба да удовлетворят потребностите им. Те се опасяват, че свободата ще даде опция на другия да осъзнае, че би се чувствал по-добре отвън връзката. Увереният сътрудник знае, че в случай че го изоставен поради различен, на тази връзка просто не ѝ е било писано. Да, мъчно е да се преглътне, само че в последна сметка това значи единствено, че може да намерим някой по-подходящ.

2. Съотношението 80/20 не работи

Един от най-известните учени, изследващи връзките, Джон Готман, е кадърен да предскаже развода с 80% акуратност. Как го прави? Като следи общуването сред сътрудниците и мери съотношението сред позитивните и негативните взаимоотношения. Една постоянна двойка има най-малко 80% позитивни взаимоотношения. Останалите 20% съгласно Готман може в никакъв случай да се не се разрешат. Някои несъгласия още от началото на връзката може да не се изгладят в никакъв случай. Вместо да се съсредоточавате върху тези източници на спорове, задачата е да увеличите останалите 80%. Работете върху позитивните страни на връзката и оставете на мира някои проблеми. Ако очаквате другият да се промени, това не е здравословна тактика. Може би е време да продължите напред.

3. Иска ви сте да сте сами вкъщи

Връзката ви сигурно не е здравословна, в случай че прекомерно постоянно се улавяте да си мечтаете да останете сами. Започвате да осъзнавате, че животът ще е по-лесен и по-щастлив без него или нея. Когато сте дружно, усещате напрежение, изникват разногласия и се чувствате нещастни. Събуждането заран ви ужасява, тъй като знаете, че не сте сами. Оставате във връзката, тъй като смятате, че няма да намерите различен. Нужна е доста храброст да признаете, че една връзка се е провалила, само че ще се изненадате какъв брой по-силни и щастливи можете да бъдете, когато останете сами.

Животът е прекомерно къс да губим време с несъответствуващи хора. Във всяка връзка има сложни моменти и си коства да работим върху проблематичните места. Но когато минават години, в които ставате все по-нещастни и сътрудникът ви не желае да постави старания дружно да подобрите връзката си, може би е време да я напуснете.

Източник: Psychology Today

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР