Трудно е да говорим за пробив в сигурността, след като

...
Трудно е да говорим за пробив в сигурността, след като
Коментари Харесай

Експерти: Избягалите затворници няма да бъдат заловени

" Трудно е да приказваме за пробив в сигурността, откакто при последния си митинг надзирателите акцентираха обстоятелството, че са малобройни и не могат по никакъв метод да обезпечат херметичността на пандизите. Два пъти повече пандизчии с два пъти по-малко личен състав. На процедура по този начин наподобява Софийският затвор ", разяснява в ефира на България он Ер някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов.

" Най-тревожно е това, че редът в българските затвори се диктува от самите пандизчии. Налице е едно самоуправление. Показателен е фактът, че на нарушителите е разрешено да вкарват най-различни техники, респективно с тях могат да влязат и всевъзможни предмети ", разяснява още той.

Пред малкия екран престъпният публицист Богдана Лазарова акцентира, че на процедура система не съществува. А ограниченията, които са били взети против бягството на единия от рецидивистите, Владимир Пелов преди година, са били извънредно незадоволителни.

" Кой е вкарал въпросното оръжие? Надзирателите са единствените медиатори сред пандизчиите и външния свят ", отсече тя.

Психологът Христо Монов изясни, че въпреки всички пандизчии да работят до момента в който излежават присъдите си, те имат цялото време на света. И естествено го употребяват, с цел да кроят проекти за бягство.

И тримата посетители в студиото заключиха, че Владимир Пелов и Радослав Колев няма да бъдат хванати. А този случай е следващото доказателство, че системата не работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР