Трудно беше, но се чувствах много добре. Това е нещо,

...
Трудно беше, но се чувствах много добре. Това е нещо,
Коментари Харесай

Българският летец-рекордьор Николай Калайджиев: Държавата не ми помага

„ Трудно беше, само че се усещах доста добре. Това е нещо, което до момента не се е правело в света без да прекъсва. Гинес споделиха, че би трябвало да направя 400 превъртания. Събраха се професионалните водачи, които са в екипа на Гинес и те си мислеха, че 400 превъртания на 360 градуса е невероятно да се създадат, а аз направих 888 “, сподели в предаването „ 120 минути “ българският летец-рекордьор капитан Николай Калайджиев.

Той сподели, че по време на тренировката е направил единствено три полета. „ Първият беше 30 минути, вторият час и 10 минути, а третият 50 минути. Нямах финансовите благоприятни условия да направя по-дълги тренировки. Реално аз върхът го започнах с подготовка по-малко в сравнение с щеше и да протича целият международен връх “, добави Калайджиев.

„ Човек до момента не се е въртял толкоз доста пъти. Аз също не се бях въртял толкоз. Завъртанията бяха единствено един от факторите, които бяха комплицирани, планът беше да се направи за 5 часа. След като слязох от самолета краката ми бяха сини от самият напън към седалката “, сподели той.

Калайджиев изясни, че за третия връх не е имал аероплан и се е наложило да изтегли заем, с цел да си закупи подобен и в този момент ще го изплаща 8 години.

„ Държавата грам не ми оказва помощ. Всичко с персонални мой средства влагам и финансирам. Не ми е мъчно да направя полета или върха, сложна ми е финансовата част, което е тъпо “, съобщи той.

„ Имам диалози и договаряния с една галактическа компания, която създава храни и друга, която извършва задачи в Космоса “, добави Калайджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР