Трудният разговор за развитието на България като държава минава през

...
Трудният разговор за развитието на България като държава минава през
Коментари Харесай

Трудният разговор за развитието на България като държава минава през езика, според министъра на културата


Трудният диалог за развиването на България като страна минава през езика, сподели министърът на културата проф. на откриването на интернационалния конгрес за кирилицата „ … И ний сме дали нещо на света “. Той акцентира, че събитието получава поддръжката и на президента, и на църквата, и на научната общественост, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Министерството на културата поддържа напъните ви за одобряване на българския език по света, сподели Минеков в послание към участниците във форума.

Той напомни, че форумът стартира в година, в която означаваме  300-годишнитата от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години на неговата " История славянобългарска ". 

Вярвам в интелектуалната мощност на българина и способността му да гради мостове на съзидание във времето, сподели още проф. Минеков.

Вицепрезидентът Илияна Йотова провежда интернационалния конгрес за кирилицата " … И ний сме дали нещо на света ". Целта на форума, който събира известни учени българисти от Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Италия, Литва, Полша и Сърбия, както и български медиевисти, е да сложи акцент върху българския принос за спасяването на делото на Кирил и Методий и техните възпитаници, основаването и разпространяването на кирилицата в славянския свят. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР