Труден мач за нас, но знаехме, че така ще се

...
Труден мач за нас, но знаехме, че така ще се
Коментари Харесай

Сисе: Цяла Африка се гордее с нас

" Труден мач за нас, само че знаехме, че по този начин ще се получи. Полша е един от най-хубавите тимове в Европа, само че ние успяхме да направляваме мача тактически и прочувствено. Ние знаехме прелестно по какъв начин ще работи Полша”, съобщи старши треньорът на Сенегал Алиу Сисе. Сенегалците се върнаха на международни футболни финали с победа 2:1, като преди 16 години те влязоха в историята с победа 1:0 над тогавашния международен първенец Франция.

" Най-важното беше по какъв начин да затворим вратите пред Роберт Левандовски и неговите сътрудници в офанзивата, както и да се научим да наказваме грешките на съперника. В края, когато те ни натиснаха доста, просто издържахме и считам, че честваме в този момент подобаващ триумф. Нямат право да ни подценяват, тъй като Сенегал има мощен народен отбор”, кза Сисе.

" До през днешния ден всички африкански тимове изгубиха мачовете си и считам, че заради тази причина през днешния ден цяла Африка се гордее с нас. Дано нашата победа да послужи като образец за останалите тимове. Преди 16 години Сенегал започва с победа над Франция и доближи до четвъртфинал на Мондиала в Япония и Корея. Мисля, че през днешния ден ние направихме един добър знак с днешната победа, че започнахме с три точки, сподели още Сисе, а самият той е бил част от оня тим. Но треньорът с атрактивната прическа отхвърля да величае своята роля в триумфите тогава и в този момент.

" Сега най-важното е да си починем и да стартираме да се готвим за идващия мач. Победата е доста приятна, само че не ни хвърля в никаква еуфория. Разбираме какво ни чака. Идва среща с Япония, която никога няма да бъде по-лесна, приключи Алиу Сисе. Мондиал 2018 1 кръг, вторник 19 юни  Полша 1:2краен резулат  Сенегал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР