Труден беше краят на миналия сезон за ЦСКА. Червените загубиха

...
Труден беше краят на миналия сезон за ЦСКА. Червените загубиха
Коментари Харесай

От сълзите до огромното щастие

Труден беше краят на предишния сезон за ЦСКА. " Червените " изгубиха финала за Купата на България от огромния си противник Левски с 0:1 и останаха без трофей. Всичко можеше да бъде разказано с една фотография. На нея се виждаше по какъв начин след мача до не изключително разчувствания Карло Мухар седи младият Асен Дончев. Той не можеше да скрие сълзите си от голямото отчаяние. Още тогава Дончев завоюва благосклонностите на почитателите. А нощес се трансформира в воин за тима, вкарвайки хубав гол за триумфа с 1:0 над Черно море. Негов първи за ЦСКА и в професионалния футбол изобщо. И по този начин сълзите му се трансфораха в такива от благополучие. Самият той разкри след срещата, че е извършил детската си фантазия - да означи гол с екипа на обичания му ЦСКА.
 Снимка 574168
Източник:

Десният бек е младеж на Пирин (Благоевград), след което минава в школата на Литекс. През лятото на 2016 година дебаркира в академията на ЦСКА. Освен като бек, може да играе и като дясно крило. Както и в центъра на терена, зад нападателя. Младокът се трансформира в поливалентен състезател и това е доста потребно за " алените ".

През сезон 2019/2020 Дончев тренира с първия тим на ЦСКА и записва минути в контролни срещи през септември и октомври 2019. В края на май след паузата заради изключителното състояние в страната по отношение на епидемията от Ковид 19 още веднъж е извикан да тренира с първия отбор на ЦСКА. В началото на лятото на 2020 е даден чартърен на Литекс, само че след чудесно показване се връща в ЦСКА за подготовката за сезон 2020/21 и подписва първи професионален контракт - на 21 юли 2020. Дебютира при разгромната победа с 6:0 над Монтана на 21 април 2021. Тогава треньор е Любослав Пенев.
 Снимка 571682
Източник:

Асен Дончев е притежател на Купата на България за сезон 2020/21. Национал на България до 18 и до 19 години. Дебютира за трикольорите до 21 години при загубата с 0:4 от Уелс на 7 септември 2021. Изиграва 3 мача за тази групировка.

Феновете желаят да гледат повече български момчета на терена. През този сезон това се получава. И то такива като Асен Дончев. Който в действителност обича ЦСКА. Не е спектакъл, откровено е. Не може да изиграеш сцената със сълзите след финала и това висшо благополучие нощес. Това момче има и гений, огромен гений. Остава му единствено да продължи да работи. Очаква го огромно бъдеще.
 ЦСКА изпреварил много европейски тимове за подписа на Джонатан Линдсет
ЦСКА изпреварил много европейски тимове за подписа на Джонатан Линдсет

Това е състезател, който разцъфна късно за първокласен футбол, гласи публикация на " Filbertway "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР