Труд помества данни на „Евростат, според които заплатите в останалите

...
Труд помества данни на „Евростат, според които заплатите в останалите
Коментари Харесай

Преглед на печата

" Труд " помества данни на „ Евростат ", съгласно които заплатите в останалите страни от Европейския съюз са четири пъти по-високи от нашите. И цените на стоките, и услугите са най-ниски в Евросъюза, само че разликата е два пъти, до момента в който заплатите ни са четири пъти по-ниски, отбелязва статистиката, на която се базира изданието.

" Първенци сме по мизерни заплати " - това е водещото заглавие в " Земя ". За един час работно време ни се заплащат пет евро и 10 евроцента, до момента в който в Люксембург дават 43 евро и 80 евроцента.

Закон ще увеличи два пъти цената на газа пропан-бутан, написа " Стандарт ". Проектът ще засегне директно над 100 хиляди семейства и повече от 80 на 100 от ресторантьорите и сладкарите. Данните са на неправителствени организации във връзка проектозакона за горивата.

Агенцията за приходите ще скапва покупко-продажби при подозрение за източване на Данък добавена стойност, написа " Сега " на първа страница. По мотив формалната информация за невнесени над 16 милиарда лв. Данък добавена стойност от 2000-та година насам, от данъчната организация свикаха специфична конференция.

От институцията обаче не можаха да обяснят какъв брой покупко-продажби с измами са съумели да прекратят и какви загуби за бюджета са предотвратили. В рубриката " Наблюдател " коментарът на " Сега " е озаглавен: " Когато данъчните се вършат на умрели лисици ". " И Данък добавена стойност измамите, и договорката с ЧЕЗ се случват под носа на контролните органи, а те се вършат, че не ги виждат, разяснява вестникът.

Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание одобри заплащанията към страната с банкови карти да са без такси, оповестява " 24 часа ". Промените в Закона за заплащането в брой плануват още да се вкара заплащане с банкови карти към пътната организация, в това число и за идната тол система.

Министърът на културата Боил Банов твърди в изявление за " Труд ": " Не разделям създателите. Усилията ни са за всички. " Той отбелязва, че в Националната опера и в доста от културните институти има покачване на заплатите.

" Българска социалистическа партия поддържа българските музиканти ", написа " Дума ". Социалистите застават зад петиция за въвеждане на квоти за родна музика в радиоефира. В 11 от 28-те страни-членки на Евросъюза има сходна регулация, стимулират се основателите на петицията.

В изявление за " 24 часа " депутатът от левицата Петър Кънев декларира: " Стига с тази безотговорност " Европа го изисква! ". Има лимит при прокарването на закони под логото на Брюксел, към този момент го преминахме ", декларира ръководителят на икономическата комисия в Народното събрание.

Снегът се усилва, Дунав пред преливане, осведоми " Телеграф ". Спасители готвят евакуация на популацията в по продължение на реката.

" Стандарт " добавя: " Язовирите се надигнаха ". Изпускат водата от язовир " Студен бунар ". Данни за водния баланс се подават през два часа. Проблемни са 131 водоема.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР