trud.bgСтикер с чип на предното стъкло на автомобила, показващ степента,

...
trud.bgСтикер с чип на предното стъкло на автомобила, показващ степента,
Коментари Харесай

Лепят екостикер с чип на автомобилите

trud.bg

Стикер с чип на предното стъкло на автомобила, показващ степента, по която той замърсява околната среда, ще бъде лепен от април следващата година

 

Сигналът засичат камерите на  АПИ  и общините

Леките и лекотоварните до 3,5 т с  газови уредби  ще получават по-висока категория в скалата от 1 до 5

Стикер  с  чип  на предното стъкло на автомобила, показващ степента, по която той замърсява околната среда, ще бъде лепен от април следващата година. Той ще замести сегашната  лепенка  за годишен механически обзор (ГТП) и ще се поставя в пунктовете след прекосяване на колата на разнообразни проби. Отнася се единствено до леките и коли и микробусите с 8 места до 3,5 тона, написа вестник Труд.

Скалата за еконормата е от 1 до 5, без това да дава отговор изцяло на стандарта  Евро  – от 0 до 6, по който е създадена колата. Той ще е единствено един от съставените елементи. Другите два са годината на произвеждане на автомобила и стойностите от замерванията от изгорели газове в пункта за ГТП. Колите с  газови уредби  ще получават по-висока екокатегория, тъкмо по третия аршин, а тези, чийто катализатори са махнати или неизправни – най-ниска. Например – кола с  Евро  4 с газова уредба ще може да получи най-високата екокатегория 5, която се дава и на хибридите и електрическите автомобили. Обратно – даже да има  Евро  5 или 6, в случай че автомобилът е с щета и отделя повече нездравословни газове, той може да получи ниска категория – 2 или 3.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР