Труд БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД обяви обществена поръчка с предмет

...
Труд
БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД обяви обществена поръчка с предмет
Коментари Харесай

БДЖ налива над 250 млн.лв. в нови електрически мотриси с всички екстри

 Труд " БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД разгласи социална поръчка с предмет " Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака “, предопределени за обслужване на бързи /интерсити/ влакове за пътувания над 3 часа, по главните железопътни линии на България.

Прогнозната стойност на процедурата е  246 787 878,93 лв. без Данък добавена стойност, като техническите условия са мотрисите да бъдат 4 или 5 секционни с нараснал комфорт за пасажерите, секции с първа, втора класа и места за трудноподвижни лица и детски колички, видеонаблюдение, WI-FI и опция за кетъринг зона. Експлоатационната скорост е 160 км/ч, като параметрите са съобразени, както с моментното положение на железопътната инфраструктура, по този начин и с програмата за вложения и развиване на Директива за птиците “Национална компания железопътна инфраструктура “. 

Основни критерии на поръчката са покупната цена на мотрисите, както и цената на тяхната поддръжка и разноските за транспорт на единица пасажер. Поръчката ще се организира на два стадия - заявление за присъединяване и подаване на механически и ценови предложения. 

Очаква се новопроизведените електрически мотриси да се доставят в границите на 36 месеца от датата на сключване на контракта, а първия трен да бъде доставен 24 месеца след неговото сключване. 

Процедурата е част от общия проект за възстановяване на изискванията за транспорт на пасажери и стратегическо развиване на държавните железници, включващ възобновяване на съществуващия парк и закупуване на нов преносим състав, като по този метод  дружеството ще отговори на провокациите в актуалните конкурентни условия.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР