Тройно увеличение: заплатата на кмета на София да е 9100

...
Тройно увеличение: заплатата на кмета на София да е 9100
Коментари Харесай

Тройно увеличение: заплатата на кмета на София да е 9100 лв., а на съветниците – 5733 лв., предлага доклад


Тройно нарастване: заплатата на кмета на София да е 9100 лева, а на съветниците – 5733 лева, предлага отчет.

Заплатата на кмета на София Васил Терзиев да се вдигне до 9100 лева,

а по този начин да се покачат и тези на заместниците му, районните кметове и общинските съветници.

Увеличението на заплатите от 1 април е заложено в отчет на шефа на СОС Цветомир Петров,

Вили Лилков („ Синя София “), Севделина Петрова (независима), Борис Бонев (ПП-ДБ),

Иван Таков („ Българска социалистическа партия за България “) и Пламен Данаилов (ИТН). Той ще се гледа на идното съвещание в четвъртък.

Това е три пъти повече от сегашните им заплати. През февруари заплата на кмета беше 3014 лева, която той още веднъж подари.

Съветниците предлагат кметът да получава оптималния вероятен размер съгласно нормативните разпореждания – 100% от заплатата на министър. И напомнят, че заплатата на кмета, заместниците му и общинските съветници не са променяни от 2014 година, а на кметовете на региони – от 2017 година „ През този нескончаем интервал настъпи доста повишение на цените на стоките и услугите, което постанова актуализиране на заплатите на лицата, директно ангажирани с ръководството на Столична община “, пишат те в отчета си.

Основна месечна заплата на заместник-кмет, че е 80% от тази на кмета, или 7280 лева Толкова ще и тази на кметовете на региони. Заместник-кмет на регион пък ще получава 4732 лева (65% от заплатата на кмет на район), написа „ 24 часа “.

Заплатата на кмет на кметство на територията на Столичната община ще е 2730 лева, или 30% от тази на кмета. На кметските наместници  1774 лева, или 65 от главната месечна заплата на кметовете на кметства. Заплатата на ръководителя на Столичния общински съвет ще е 8190 лева (90 на 100 от главната месечна заплата на кмета). Общинските съветници ще получават 5733 лева (70 на 100 от главната месечна заплата на Председателя на Столичния общински съвет).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР