Тройният олимпийски медалист за Канада в спринта Андре де Грас

...
Тройният олимпийски медалист за Канада в спринта Андре де Грас
Коментари Харесай

Де Грас се отказа от Игрите на британската общност

Тройният олимпийски медалист за Канада в спринта Андре де Грас ще пропусне Игрите на английската общественост в Голд Гоуст, с цел да се концентрира за летния сезон.

“Игрите на английската общественост ще бъдат чудесна опция да покажа гения си на буйните си почитатели в Австралия. Трябваше да вземем мъчно решение да се отдръпва от Игрите”, сподели канадецът.
Игрите на английската общественост в Голд Коуст (Австралия) ще се проведат от 4 до 15 април, което е по-рано от нормалното време за разкриване на летния сезон.

23-годишният Де Грас е сребърен медалист на 200 м от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, както и бронзов на 100 м и с щафетата на Канада на 4 по 100 м.

Канадецът пропусна Световното състезание в Лондон през предходната година, откакто получи травма по време на подготовка.

Де Грас показа също по този начин, че е изцяло здрав, само че не е във формата, в която би желал да бъде на този стадий.

“Екипът ми и аз усещаме, че това е най-хубавото решение в дълготраен проект. Ще упражнявам крепко напролет, с цел да бъда подготвен за мощен и цялостен сезон на открито”, добави канадецът. Той възнамерява да направи първия си старт на 100 м на Drake Relays в края на април.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР