Тройна мисия получи Байерн“ за 1/2-финала в Шампионската лига. Това

...
Тройна мисия получи Байерн“ за 1/2-финала в Шампионската лига. Това
Коментари Харесай

Тройната мисия на „Байерн“

Тройна задача получи „ Байерн “ за 1/2-финала в Шампионската лига. Това отреди тегленият в петък чоп в шампионата на богатите. Баварците имат за противник за шеста поредна година в елиминациите тим от Испания – сегашния първенец „ Реал “ (Мадрид).

Отлично смазаната от Юп Хайнкес немска машина има три задания по пътя към финала – да се оправи с Кристиано Роналдо, осъществил гол в единадесет следващи дуела от евротурнирите през актуалната акция, да спре серията от пет следващи загуби от „ белия балет “ и… да се опази от съдийския фактор. И не, не става въпрос единствено за прословутата дузпа в 93-ата минута за „ кралете “ против „ Ювентус “ от сряда, а за цялостното творчество на мъжете в „ черно “ от последните сезони в срещите на испанския исполин. Защото на „ Алианц Арена “ не са не запомнили грабежа на века, както какъвто бе избран мачът от 1/4-финалите преди година против същия противник. Тогава реферът Виктор Касай зачете две попадения от засада на Роналдо, изгони пресилено Артуро Видал и спря голова офанзива на Роберт Левандовски, озовал се очи в очи със стража Кейлор Навас.

А първото решение в ущърб на „ Байерн “ към този момент е реалност. От УЕФА нямат желание да санкционират капитана на „ Реал “, бранителя Серхио Рамос. Националът на Испания наруши разпоредбите, като слезе на терена на „ Сантяго Бернабеу “ в края на мача с „ Ювентус “ (1:3), макар че изтърпяваше наказване и трябваше да бъде на трибуните. Според медиите в Испания обаче Рамос ще бъде на линия за първия дуел от 1/2-финалите.
И до момента в който европейската централа теглеше жребия, „ Байерн “ разгласи името на новия треньор – Нико Ковач. Настоящият ментор на „ Айнтрахт “ и някогашен футболист на отбора ще наследи Хайнкес след края на сезона.

А жребият в Шампионската лига бе изопачен от два от участниците в 1/2-финалната фаза. Ден преди УЕФА да дефинира противниците, които ще спорят за място на финала, от „ Рома “ пуснаха билети за мачовете с „ Ливърпул “. Новината бе дейна няколко минута на уеб страницата на клуба преди да бъде оповестена за неточност от „ вълците “. Но грешката се оказа вярна. На собствен ред пък Флорентино Перес, президентът на „ Реал “, сподели още във вторник, че идващият противник на отбора му ще бъде Байерн “.
„ Винаги по този начин става “, изясни босът на „ кралския “ клуб “, следвайки логиката. Първият мач е на 25 април.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР