Троян отново ще бъде домакин на втория етап от международната

...
Троян отново ще бъде домакин на втория етап от международната
Коментари Харесай

Юбилейната 70-а международна колоездачна обиколка на България ще премине през Троян

Троян още веднъж ще бъде хазаин на втория стадий от интернационалната колоездачна обиколка на България, която тази година е 70-та юбилейна. Ще вземат участие и състезатели на троянския колоездачен клуб Хемус-1896, който стана първенец на България за миналата 2022 година в Държавния екипен шампионат по колоездене на шосе, оповестяват от общинската администрация.

Освен Българската федерация по колоездене, съществена роля в подготовката и провеждането на надпреварата на локално равнище имат Община Троян и президентът на Колоездачен клуб Хемус-1896, гр. Троян Тодор Колев.

В тазгодишната конкуренция присъединяване ще вземат 207 колоездачи от 22 тима, които на 27 август ще дойдат от Пирдоп през най-високия проход в Стара планина - Троянския. Около 17:30 часа състезателите се чака да финишират на площад " Възраждане ".

Преди финала на обиколката, от 16:00 часа Колоездачен клуб Хемус-1896 взаимно с Община Троян ще провеждат надпревари за деца и възпитаници до 15 години, групирани в четири възрастови групи, както и демонстрации, с благоприятни условия за тестване на продуктите на известната американска марка за електрически колела TREK. Трасето ще бъде охранявано, маркирано и затворено. Задължително е използването на каски по време на надпреварата.

В третия ден от Обиколката на България, 28 август, колоездачите ще започват по маршрута Троян - Казанлък в 14:30 часа още веднъж на площад " Възраждане ". За безвредното прекосяване на колоездачите в Троян краткотрайно ще бъде затворени за придвижване централни улици в града.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР