Тротинетките стават все по-популярен начин за придвижване по улиците и

...
Тротинетките стават все по-популярен начин за придвижване по улиците и
Коментари Харесай

Колко вида тротинетки има и кои са най-предпочитаните?

Тротинетките стават все по-популярен метод за напредване по улиците и броят им непрестанно се усилва. С възходящото търсене естествено от ден на ден стават и типовете тротинетки. Ето кои са шест от най-разпространените.

Обикновена тротинетка

Обикновените тротинетки се придвижват посредством избутване с крайник. Те се употребяват най-често от децата, само че има и модели, предопределени за възрастни. Представляват съвършен метод да се придвижвате, без да имате потребност от гориво или електричество. Освен това с тях можете да си вършиме лека подготовка и в това време да се придвижвате много по-бързо, в сравнение с в случай че ходите пешком. Различните модели може да са направени от пластмаса, алуминий или стомана. Голяма част от тези тротинетки са сгъваеми, което ги прави комфортни за преместване в автомобил или за предпазване вкъщи.

Електрическа тротинетка

През последните години това стана един от най-атрактивните разновидности на тротинетка. Те дават елементарен и комфортен метод за напредване до учебно заведение, до работа, до магазина. Най-голямата забележителност на електрическата тротинетка е, че тя се задвижва от акумулатори и не Ви се постанова да вършиме нищо друго, с изключение на да се возите. Електрическият ѝ мотор разрешава да развиете скорост до към 40 км/час, а с едно зареждане на батерията можете да пропътувате към 50 км. В множеството случаи батерията се зарежда изцяло в електрическата мрежа за към 6 часа.

Ховърборд

Ховърбордът, именуван още " самобалансиращ се скутер “, също е тип тротинетка. Усещането би могло да Ви се стори малко необичайно, когато се качите за пръв път, защото той не се ръководи с ръце, а главно с крайници, сходно на ролерите. Но скоростта му може да доближи до 15 км/час, което е сравнимо със скоростта на велосипед или скейтборд. Някои модели имат Bluetooth връзка и могат да бъдат ръководени от телефон или с дистанционно управление.

Тротинетка-ножица

Този вид тротинетки са в действителност впечатляващи – те имат три гуми, като предната е захваната поотделно с всяка от двете задни. На процедура стъпвате върху два борда, разтворени като ножица. Този вид тротинетка се кара с бързи придвижвания наляво-надясно и основава чувството, че летите. В същото време е доста добра подготовка, до момента в който се придвижвате бързо от едно място на друго. За разлика от останалите модели, този има на кормилото комфортни ръчни спирачки, които на процедура обезпечават по-добър надзор. Могат да се сгъват, за по-лесно преместване.

 

Тротинетка с огромни колела

Този тип тротинетки имат неповторими характерности. Големите им колела обезпечават по-голяма непоклатимост, защото са по-добра опора по време на придвижване. Това значи, че не се постанова да балансирате и затова е по-лесно да ги управлявате. Големите им размери ги вършат по-подходящи за младежи и възрастни хора. Обикновено те са по-тежки и са направени от по-качествени материали, което ще Ви разреши да ги употребявате по-дълго време.

Триколка

Тротинетките с три колела са по-лесни за каране от двуколесните, защото не се постанова да балансирате. Освен това дъската, на която стъпвате, е много по-широка. Това ги прави и доста по-безопасни. Ето за какво огромна част от детските тротинетки са точно триколки. Освен това те могат да носят повече тежест, т.е. при тях е доста по-лесно да придвижите покупките от магазина до дома, да вземем за пример. Някои от моделите имат и седалки, тъй че можете още по-лесно да пътувате с тях на по-големи дистанции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР