Тротинетките няма да могат да се движат по улици с

...
Тротинетките няма да могат да се движат по улици с
Коментари Харесай

Русенци вече могат да ползват споделени електрически скутери

Тротинетките няма да могат да се движат по улици с всеобщ градски превоз

Днес на вело алеята на Русенския пристан бяха демонстрирани първите електрически скутери на най-големия оператор в света за споделени електрически транспортни средства Lime. В 20 точки, намиращи се на основни места в града, до края на деня ще бъдат ситуирани 100 тротинетки, от които могат да се възползват русенци и гостите на града.

„ Особено условие на Община Русе беше в пешеходните зони скоростта на придвижване да пада под тази на пешеходците и по този начин електрическите скутери да станат неатрактивни и неизползваеми на местата с огромен пътникопоток “, сподели началникът на отдел „ Транспорт “ Кремена Минева, която персонално тества новите уреди.

Първите жители, които тестваха услугата, се убедиха персонално, че при излизане от очертанията на вело алеята на кея скоростта на придвижване пада до 6 км/ч. Това се дължи на вградения в скутерите джипиес, който следи местоположението и контролира автоматизирано бързината на напредване.

Споделените електрически транспортни средства след приложимост могат да бъдат оставени на специфични за задачата зони. Ако ползвателят няма такава опция, от компанията ще имат уговорката да приберат оборудването. Вечер скутерите ще бъдат събирани, с цел да се заредят. От Lime ще се погрижат и за ремонта и поддръжката на тротинетките.

Община Русе припомня, че малолетни лица нямат право да употребяват услугата. Всеки, възползвал се от новия тип превоз за град Русе, е задължен да съблюдава разпоредбите за придвижване по пътищата, където е разказано, че тротинетките се движат по вело алеите, а при неявяване на такива – в най-дясната част на пътното платно. Изрично е неразрешено напредването с тях по улици с всеобщ градски превоз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР