Трошките аут от центъра на София от 1 декември. Автомобили

...
Трошките аут от центъра на София от 1 декември. Автомобили
Коментари Харесай

Всички шофьори в София трябва да знаят за тези промени от 1 декември, ще изгорят жестоко, ако…

Трошките навън от центъра на София от 1 декември. Автомобили от екокатегория ЕВРО 1 няма да бъдат допускани да се движат там, тъй като стартира да работи първата нискоемисионна зона в града, оповестява „ Телеграф “.

Забраната ще важи 3 месеца – декември, януари и февруари. Обособените са “малък ” и “голям ” кръг, които последователно ще уголемяват обсега си.

Обхват

Тази зима ограничаването ще важи единствено за дребния кръг, който обгръща пространството сред бул. „ Васил Левски “, бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Ген. Скобелев “, ул. „ Опълченска “, бул. „ Сливница “.

Година

Година по-късно в „ дребния кръг “ ще се забрани и придвижването на коли от 2-ра екогрупа. За коли от трета категория възбраната ще влезе в действие от 1 декември 2028 година

Важно е да се означи, че тези ограничавания не важат за колите, движещи се на газ. Големият кръг обгръща необятния център на София. Там рестриктивните мерки влизат в действие от 1 декември 2025 година, когато ще се забрани влизането на коли с категория 1. Две години по-късно – от декември 2027 година на територията на огромния кръг няма да могат да влизат и коли от категория 2.

Нарушителите ще бъдат глобени автоматизирано посредством особено основана видеосистема, която разчита номерата на колите и изпраща санкциите. Новите ограничавания няма да важат за хората, които живеят в нискоемисионната зона, хората със специфични потребности. Те обаче ще би трябвало да се записват в Центъра за градска подвижност.

Бум

Въпреки рецесията, инфлацията и ниските приходи се следи взрив на купените нови коли. С 24,6% са се повишили продажбите на нови леки коли в България през първите 9 месеца на тази година в съпоставяне със същия интервал на 2022-а. Продадени са 27 382 коли, до момента в който предходната година те са били 21 975, или с 5407 повече. Това излиза наяве от статистика на Асоциацията на европейските автомобилни производители.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР