Тропическият Miami Vice дава името и на сериал от 80-те,

...
Тропическият Miami Vice дава името и на сериал от 80-те,
Коментари Харесай

Miami Vice - освежаващо добра комбинация

Тропическият Miami Vice дава името и на сериал от 80-те, само че коктейлът се появява преди него. Затова и няма по какъв начин героите Крокет и Тъбс да са го кръстили, ако сме се чудили. Името на Miami Vice обаче е много красноречиво - с похъл на прохлада.

Когато се появява, коктейлът е изключително известен в нощни клубове и плажни питейни заведения. Причината - тропическият му темперамент. Miami Vice, както и други на него сходни алкохолни питиета са харесвани главно поради това, че ни припомнят на почивка.

И защото отпускарският сезон се задава, въобще не ни се коства неприятна концепция към този момент да се подготвим с предписания за свежи коктейли. Преди да минем към рецептата обаче, дано уточним, че Miami Vice е леко характерен - той в действителност съставлява коктейл, формиран от други два коктейла - ягодово дайкири и пиня колада, които ще би трябвало да приготвим поотделно.

Какво ни би трябвало
2 x 30 мл ром 1 чаша нарязани ягоди 30 мл сок от лайм 15 мл захарен сироп 60 мл кокосова сметана 60 мл сок от ананас комат ананас за декорация
Какво ги вършим

В блендер слагаме 30 мл ром, нарязаните ягоди, сокът от лайм, захарния сироп и прибавяме натрошен лед. Разбиваме сместа до момента в който стане гладка и хомогенна, сипваме я във висока чаша до половината и прибираме за малко във фризера.

След като измием блендера, е време още веднъж в него да приготвим втората част. Сипваме останалите 30 мл ром, кокосовата сметана, сока от ананас, натрошения лед и отново разрушаваме до гладкост.

Получената пиня колада сипваме върху ягодовото дайкири и по този начин към този момент имаме Miami Vice на пластове. Разбира се, най-после не забравяме да прибавим и резенчето ананас за декорация.

Накрая остава да се насладим на коктейла съгласно желанията си - със сламка можем да отпием първо от долната част, където е ягодовото дайкири и след това от горната с пиня коладата или назад. А естествено, можем и да смесим двете елементи - най-хубавото е, че няма правила по какъв начин да се насладим на освежаващия Miami Vice, пишат от Liquor.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР