Тропическата буря “Пиларудари тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка, предизвиквайки проливни

...
Тропическата буря “Пиларудари тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка, предизвиквайки проливни
Коментари Харесай

Най-малко трима загинаха, след като тропическата буря “Пилар” удари Централна Америка

Тропическата стихия “Пилар ”удари тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка, предизвиквайки проливни дъждове, които унищожиха реколтата и разселиха стотици хора, а броят на жертвите продължава да нараства, оповестява Fox Weather.

Бурятае отговорна за гибелта на трима души в Салвадор, защото в сряда в някои елементи на Централна Америка не престават проливните дъждове и неочакваните наводнения.

Първите две жертви са били в рибарска лодка в река Анаморос в Ла Унион, съгласно локалните чиновници. Третият човек е умрял, когато лодката му се е преобърнала по време на лов на риба в язовира Усулутан.

Националният център за ураганите (NHC) заяви, че " Пилар " към този момент се отдалечава на запад от тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка, защото е изтекла валидността на предизвестията за тропическа стихия за Ел Салвадор, както и за елементи от Никарагуа и Хондурас.

Очаква се до сряда " Пилар " да провокира спомагателни валежиза елементи от Централна Америка от южен Салвадор, през южен Хондурас, западна Никарагуа и северна Коста Рика, означиха от NHC. Допълнителните могат дадоведат до неочаквани и градски наводнения, както и до кални свлачища в регионите с по-висок терен.

Очаква се вълните, провокирани от " Пилар ", да продължат да засягат тихоокеанското крайбрежие на Централна Америка през идващите няколко дни, обявиха от НХК. Тези талази могатда провокират животозастрашаващ прибой и разкъсвания.

Пилар се намира на към 120 благи южно-югозападно от Пуерто Сан Хосе, Гватемала, като се движи на запад със скорост 10 благи в час. Максималните непрекъснати ветрове са със скорост 50 благи в час, а ветровете са със мощ на тропическа стихия.

Според прогнозите центърът на Пилар ще продължи да се отдалечава от крайбрежията на Централна Америка през уикенда. " Пилар " е 16-ият наименуван тропически циклон в източната част на Тихия океан.

Предстои още един сезон на ураганите

Друго разстройване се намира на няколкостотин километра южно-югозападно от южния завършек на мексиканския полуостров Баха Калифорния. Тази система е наречена " Invest 93E " от НХК, която й дава единствено дребен късмет да се трансформира в тропическа меланхолия през

Сезонът на ураганите в Тихия океан завършва на 30 ноември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР