Тропическата буря Идалия се формира в Карибите, стигането до Флорида се очаква в сряда

...
авг. 27 (UPI) - Тропическа депресия в Карибско море се
Коментари Харесай

авг. 27 (UPI) - Тропическа депресия в Карибско море се формира в тропическа буря Идалия в неделя и синоптиците са уверени, че ще се засили в ураган, когато достигне сушата във Флорида в сряда.

Бурята има 40 мили в час продължителни ветрове, докато се насочва на североизток през полуостров Юкатан в неделя. Очаква се да достигне Куба в понеделник сутринта, според Националния център за ураганите.

Центърът предупреждава, че има повишен риск бурята да бъде „животозастрашаваща“.

„Въпреки че е твърде рано да се уточни точното местоположение и мащаб на тези въздействия, жителите в тези райони трябва да следят актуализациите на прогнозата, да разполагат с план за урагани и да следват всички съвети, дадени от местните власти“, каза NHC в Twitter .

В момента това е бавно движеща се система, пълзяща само с 2 мили в час. Предвижда се да набере сила, докато се движи на север над Мексиканския залив в понеделник, съобщи WBBH във Форт Майерс.

Температурите на водата по крайбрежието на Персийския залив са около 80-те, измерени от Националния океански и атмосферен център Администрация. Тези високи температури може да действат като вид гориво за укрепване на бурята преди достигането на сушата по крайбрежието.

Бурята ще донесе силен дъжд и ветрове в района на Тампа Бей във вторник, докато продължава по североизточната си пътека . Настоящият му път го превежда през щата на север, след това покрай атлантическото крайбрежие към Северна Каролина в сряда вечерта.

В района на залива се предоставят торби с пясък и жителите се подготвят за потенциални прекъсвания на електрозахранването, WTVT в залива Тампа.

„Всички по крайбрежието на Персийския залив на Флорида трябва да се подготвят за потенциално значителни въздействия от тази буря, преки или непреки“, каза метеорологът Тони Садику пред мрежата.

Идалия е набира сила, докато ураганът Франклин се приближава към Бахамите и Флорида от югоизток. Скоростта на вятъра в събота беше между 69 и 75 мили в час. NHC казва, че се очаква Франклин да достигне Бермудите до сряда. След това пътят му ще се извие по източното крайбрежие.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР