Тропическата буря Харолд достигна сушата в Тексас

...
Тропическата буря Харолд достигна югоизточното крайбрежие на Тексас, носейки повече
Коментари Харесай

Тропическата буря Харолд достигна югоизточното крайбрежие на Тексас, носейки повече проливни дъждове и силни ветрове в южната част на САЩ.

Множество предупреждения за внезапни наводнения и торнадо са в сила във вторник и се очаква да продължат до следобед.

Служители на Националната метеорологична служба прогнозират 1-3 инча (2,5-7,6 см) валежи за по-малко от час в някои региони.

Тексаският потоп пристига на ден след като исторически количества дъжд наводниха части от югозапада на САЩ.

Калифорния и Невада почистват във вторник, след като части от всеки щат видяха исторически количества дъжд от бурята Хилари , което причини широко разпространени наводнения заедно с кални потоци, свалени електропроводи и блокирани автомобили.

Националната метеорологична служба (NWS) също проследява две допълнителни тропически бури, движещи се на запад към САЩ.

Във вторник, около 10:00 ч. местно време (16:00 ч. BST), тропическата буря Харолд достигна остров Падре в Тексас в Мексиканския залив.< /p>

Предупреждения за тропически бури са издадени от река Рио Гранде - по протежение на южната граница на щата - до приблизително 250 мили (400 км) на север, до общността на Порт О' Конър.

Повече от един милион души са под предупреждения за тропическа буря в щата Lone Star. Възможни са отделни случаи на внезапни наводнения, предупреди NWS.

Скоростите на вятъра достигнаха до 80 км/ч, което накара NWS да издаде предупреждение за торнадо за окръзи в южен централен Тексас. Жителите там бяха предупредени от властите да останат на закрито, тъй като „летящите отломки ще бъдат опасни“.

До вторник следобед на юг паднаха 2-4 инча дъжд -окръзи в източен Тексас, с прогноза за падане до 6 инча в някои изолирани райони.

Възможни са няколко торнада в Южен Тексас до вторник следобед.

Бурята е се очаква да продължи да носи дъжд, вятър и градушка по-навътре, докато се движи на запад през горещия и сух пейзаж на Тексас.

Докато тексасците издържат на потопа, метеорологичните служители са предупреди за още една тропическа буря - тропическа буря Франклин - в момента на около 230 мили източно от бреговете на Доминиканската република.

Предвижда се до 6 инча дъжд от Франклин да падне в Пуерто Рико в началото на сряда.

Въздействието на изменението на климата върху честотата на бурите все още не е ясно, но знаем, че повишените температури на морската повърхност затоплят въздух отгоре и предоставя повече енергия за задвижване на урагани, циклони и тайфуни. В резултат на това те вероятно ще бъдат по-интензивни с по-екстремни валежи.

Светът вече се е затоплил с около 1,1C от началото на индустриалната ера и температурите ще продължат да нарастват, освен ако правителствата по света не направят рязко намаляване на емисиите.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР