Тропическата буря Гордън се засилва и се насочва към бреговете

...
Тропическата буря Гордън се засилва и се насочва към бреговете
Коментари Харесай

Призракът на Катрина надвисна над Ню Орлиънс! В очакват с ужас новата стихия, която го връхлита

Тропическата стихия Гордън се ускорява и се насочва към крайбрежията на Съединени американски щати. Очаква се тя да се трансформира в вихър и да връхлети сушата източно от Ню Орлиънс, съгласно Националния център за ураганите в Маями, съобщи bg-voice.com.

Едно дете е починало, откакто дърво се е стоварило върху мобилната къща, в която живеело, оповестява " USA Today ".

В Ню Орлиънс наблюдават с голяма паника засилващата се стихия. Въпреки че не попада директно в най-застрашената зона, управляващите оповестиха изключително състояние в града. Той бе унищожен през 2005 година от урагана Катрина. Кметът Ла Тоя Кантрел разгласи бедствено състояние и доброволна евакуация на някои квартали. Обявено е изключително състояние, учебните заведения са затворени.



Гордън се образува покрай архипелага Кийс, южно от щата Флорида през вчерашния ден. Той се намира на към 300 километра югоизточно от делтата на река Мисисипи.

Тревога за приближаващ вихър е издадена за зоната от делтата на река Пърл, на границата на щатите Луизиана и Мисисипи, до границата на щатите Алабама и Флорида. " Моля ви, направете последните си мерки през днешния ден преди Гордън да удари довечера ", написа в Туитър губернаторът на Мисисипи Фил Браянт.

Окото на бурята Гордън се реалокира източно в Мексиканския залив и ще се приближи или през днешния ден вечерта или на следващия ден рано сутринта до централната северна част на залива в зоната, за която е издадена паниката, се споделя в известие на Центъра за ураганите в Маями.

Центърът също по този начин заяви, че тропическата стихия Флорънс в Атлантическия океан е станала вихър.

Тя обаче се намира на 2000 километра западно-северозападно от островите Кабо Верде и на 2045 километра източно-североизточно от Малките Антилски острови и се придвижва западно-северозападно със скорост 19 километра в час.

Флорънс е третият вихър в Атлантическия океан за този сезон на ураганите. Скоростта на ветровете му е 120 километра в час.

#Florence has become a hurricane, the 3rd of the Atlantic season, over the central Atlantic Ocean. #Florence is not expected to affect any land areas through the weekend. Stay tuned to https://t.co/AIOTXUkInQ for the latest. pic.twitter.com/S1T9nVIJuX
— National Hurricane Center (@NHC_Atlantic) September 4, 2018



TS Gordon has arrived in Pascagoula pic.twitter.com/miFfU2GQRH
— Mark Sudduth (@hurricanetrack) September 5, 2018

Tropical Storm #Gordon slams into the Gulf coast of the U.S., leaving thousands without power https://t.co/spoSt7XD67 pic.twitter.com/XuxsAbTXI0
— TicToc by Bloomberg (@tictoc) September 5, 2018

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР