Тромпетистът от Ку-ку бенд Йордан Йончев-Гъмзата е живото опровержение на

...
Тромпетистът от Ку-ку бенд Йордан Йончев-Гъмзата е живото опровержение на
Коментари Харесай

Гъмзата вдигна палат за половин милион

Тромпетистът от „ Ку-ку бенд ” Йордан Йончев-Гъмзата е живото опровергаване на поговорката, че музикант къща не храни. В продължение на 2 години музикантът строеше голямата си къща в столичния квартал „ Горна баня ”, само че към този момент е новодомец.

Имението му е на разгърната повърхност от над 500 км. м и разполага с голям двор, в който синовете на Гъмзата играят футбол. Парцелът се намира в тузарски регион с прелестна панорама, като единствено за озеленяването на откритите пространства музикантът се е изръсил с 50 000 лева Снимки, с които тромпетистът се фука в обществените мрежи разкриват, че извън палатът е облицован с камък. Къщата била по-голяма от тази на неговия началник Слави Трифонов в затворения комплекс „ Делта Хил ” край Перник.

Колеги на музиканта разкриха, че Гъмзата обезпечил първокласния си метод на живот посредством само на работата си. Докато построи палата, тромпетистът се изявявал по чалготеките в столицата и провинцията най-малко три пъти седмично. Напук на проблемите, които имал със слуха, не спрял да се затрупва с участия, до момента в който не приключил градежа. От години Гъмзата имал здравословни проблеми точно поради работата си – слухът му доста намалял и преди време даже не чувал с едното ухо. Наложило се да почива много време и да отхвърля участия, до момента в който се възвърне най-малко отчасти. Тъй като обаче нямало по какъв начин да спре да работи, слухът му по този начин и не се оправил изцяло. Йончев жертвал здравето си в името на баровския си метод на живот, който осигурявал на цялото семейство.

От 13 години музикантът е щастливо женен за танцьорката в балета на Слави „ Магаданс ” Юлиана. Двамата имат две момчета – 13-годишният Емили 6-годишният Васил, само че възнамерявали да имат още по-голямо семейство. Преди 2 години Гъмзата даже й посвети песента си „ Аз съм твоят мъж ”. Юлиана продължавала да танцува в „ Магаданс ”, с цел да подкрепя фамилния бюджет, защото по-големият им наследник Емил учел в Еврейското учебно заведение дружно с други тузарски дечурлига.

Преди да заживее в имението в Горна Баня, Гъмзата побърквал съседите си. Комшиите му в кв. „ Стрелбище ” знаели, че строи къща и нямали самообладание да се реалокира. Музикантът ги побърквал, само че не с тромпета си. Йончев имал навика да се разхожда у дома без нито една дреха по себе си. Йордан щъкал из жилището си на четвъртия етаж по този начин, както майка го е родила, а на съседите му им писнало от неговия стрийптийз. Въпреки че в спалнята му имало завеси, Гъмзата ги употребил единствено денем, с цел да стопира горещите слънчеви лъчи. Вечер, за смут на комшиите си, той предпочитал да се разхожда у дома единствено по гащи. Много постоянно обаче, когато излизал от банята и преди да легне да спи, се разкарвал дибидюс гол, недоволстваха от еротичната панорама съседите му. Сега постоянно надувал тромпета от терасата или двора на фамилното имение в Горна баня, само че никой от комшиите му не се оплаквал, че гратис слуша музиката му, написа Уикенд.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР