Трогателно писмо на баба, написано до новородената й внучка, се

...
Трогателно писмо на баба, написано до новородената й внучка, се
Коментари Харесай

Баба разтърси мрежата с писмото си до новородената си внучка!

Трогателно писмо на баба, написано до новородената й внучка, се трансформира в същински вирус в мрежата. Хората не стопират да разясняват и споделят простите послания на възрастната жена.

Струва ни се, че до момента не сме срещали по-трогателно и умно обръщение. 

Ето какво написа дамата:

Скъпа моя, 

Можех да напиша това писмо за твоята майка още преди четвърт век... Но тогава бях на 25 години и мислех единствено за битовизми: ще има ли с какво да нахраня фамилията си,  как да заведа детето си на ясла, без да закъснея за лекции... Дядо ти работеше нощем и не можеше да ми оказва помощ, когато майка ти не спираше да плаче нощем.

Сега съм на 50 години и съумях да натрупам малко опит, който желая да споделя с теб. Не настоявам, че зная всичко за живота, само че в края на краищата, аз съм твоя баба и желая да си щастлива. 

Съветите ми няма да ти навредят! 

Не се опасявай да падаш

Карай колело, ролери, кънки и не се опасявай да падаш. Ще боли, само че с помощта на това ще се научиш да бъдеш бърза и да се изправяш, когато ти се плаче.  

Не се опасявай да изразяваш гледната си точка

Не си длъжна да мълчиш, в случай че нещо не ти харесва и не си съгласна с него. Не крий мнението си нито поради едното другарство, нито поради любовта. Ако не те чуват или желаят от теб да бъдеш лоялна, то защо другарство и обич въобще става дума?

Не се срамувай да се извиняваш

Само мощните девойки могат да се извиняват и да осъзнават грешките си. А аз доста желая ти да станеш точно такава. Трудно е да кажеш: " Извинявай, не бях права. Как можем да изправим нещата? ". Трябва да се научиш на това и тогава никой в никакъв случай няма да може да те победи.  

Не се опасявай да получаваш слаби оценки

Двойката не е толкоз неприятна оценка. Тя ще ти покаже слабите ти места, ще схванеш над какво би трябвало да работиш. Слабата оценка не значи, че си глупава. Това е единствено метод да се мотивираш и да започнеш да действаш. 

Не се притеснявай, в случай че не си популярна

Докато известните девойки и момчета вървят по купони, стоят по заведенията или висят с дни в интернет и качват фотоси, ти ще се научиш да яздиш, да пееш и така нататък На 18 години известните към момента ще са пред компютъра, а ти ще покоряваш света.  

Не се опасявай да бъдеш странна

Баба ти също не се опасява от това!

Не се опасявай да се влюбиш

Все някой ден любовта ще пристигна при теб. Радвай се, че най-сетне си пораснала.

Не се опасявай от първата целувка

Повярвай на баба си, това е хубаво чувство. Не се притеснявай, всички дами се целуват доста добре, защото това е в кръвта ни. 

Не се опасявай да се омъжиш или пък да не го направиш

Когато пораснеш, никой няма да се интересува дали на пръста си имаш венчална халка, или не. Но в случай че си решила да създадеш семейство, постарай се да срещнеш " своя " човек и тогава нещата ще се получат. Разпилените на всички места чорапи няма да те нервират. За сметка на това ще имаш човек, на който да направиш масаж или дружно да разноските кучето. 

Не се опасявай да родиш дете

Няма да те неистина, това е мъчително. Ное най-прекрасното нещо, което може да се случи в живота на една жена. 

Не се опасявай от развода

В живота се случва всичко. Най-важното е да не се отчайваш и затваряш в себе си. Разводът няма да постави завършек на живота ти. Той е началото на нещо ново и забавно. 

Не се опасявай от самотата

Понякога да останеш самичък е доста потребно. Дори можеш да се наслаждаваш на самотата. В сходно състояние обаче няма да останеш доста дълго, тъй като познавам фамилията ни доста добре!

Не се опасявай да плачеш

Сълзите са избор на мощния. Аз съм мощна и върша каквото желая. Искам - рева, желая - хиля се!

Не се опасявай да опитваш нови неща

Никога не мисли за възрастта и за това какво ще кажат хората. Взимай най-хубавото от живота. И запомни: няма никакво значение какъв брой безумни са желанията ти!

Не се опасявай да остаряваш

С годините започваш да цениш и обичаш околните си още повече. А по-късно, кой знае, може би и ти ще напишеш писмо на своите внуци?

Не се опасявай да загубиш околните си. 

Дълго се чудех дали би трябвало да пиша тъкмо за това. Но загубите са неизбежни. Близките си отиват, само че любовта не изчезва... 

jenata.blitz.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР