Троен състав на Окръжен съд – Враца остави без уважение

...
Троен състав на Окръжен съд – Враца остави без уважение
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд остави в ареста мъж, обвинен в закана с убийство

Троен състав на Окръжен съд – Враца остави без почитание въззивната частна тъжба на обвинения К. Д. срещу определение на Районен съд – Враца, с което е оставено без почитание настояването му по отношение на него да бъде взетата по-лека мярка за неотклонение от наложената му " задържане под стража ".

Врачанският областен съд е удостоверил определението на Районен съд – Враца, като вярно и законосъобразно.

Срещу К. Д. е повдигнато обвиняване от Районна прокуратура – Враца за това, че за времето от 31.03.23 година до 07.08.23 година в три разнообразни обитаеми места, при изискванията на продължавано закононарушение с три действия, се е заканил с ликвидиране на Б. Т. и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му. За това закононарушение плануваното в закона наказване е " отнемане от независимост " до шест години.

Преценявайки събраните доказателства в досъдебното произвеждане, както при първичното взимане на мярката за неотклонение, по този начин и към сегашния миг, съдът намира, че не е оборено и продължава да съществува обоснованото съмнение К. Д. да е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат.

Обвиняемият е осъждан 11 пъти и има неприятни характеристични данни, които условия в допълнение укрепват извода за налична действителна и интензивна заплаха от осъществяване на закононарушение. Според съда, верен се явява и изводът на районния съд за събрани доказателства в досъдебната фаза, че в случай че обвиненият бъде с по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража “ може да влияе върху част от очевидците и върху потърпевшата.

Съществува и другата различна заплаха - обвиненият да се укрие. Въззивният съд реши, че продължителността на осъществяване на взетата по отношение на К. Д. мярка за неотклонение „ задържане под стража “ не е несъразмерна и задържането му не е самоцелно, а е ориентирано към ограничение заплахата от извършаване на закононарушение и привършване на наказателния развой в рационален период.

Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР