Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението

...
Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд остави в ареста четирима, обвинени в причиняване на телесни повреди

Троен състав на Окръжен съд – Враца през днешния ден удостовери определението на Районен съд – Враца, с което по отношение на четирима обвинени - Ц. С., И. Б., И. С. и Е. М. - е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Врачанският областен съд остави без почитание импортираните тъжби от страна на обвинените и тяхната отбрана против определението на Районен съд – Враца. На Ц. С., И. Б., И. С. и Е. М. е повдигнато обвиняване от Районна прокуратура – Враца за това, че на 09.03.2024 година, към 04.30 часа в гр. Враца, на площад „ Христо Ботев “, пред денонощен магазин, четиримата в съучастничество, като съизвършители, са предизвикали телесни повреди на три лица, като действието е осъществено по хулигански подбуди, а за първите трима обвинени и откакто са направили съзнателно друга междинна телесна щета, за която все още не е постановена присъда.

Въззивният съд одобри, че е вярна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани досега доказателства обосновават в задоволителна степен съмнението, че и четиримата обвинени са съпричастни към действието, в което са упрекнати. Според тройния състав на Врачанския областен съд, налице е и един от различните опасности, изискуеми от закона за определянето на най-тежката мярка за неотклонение, а точно съществува действителна заплаха обвинените да извършат закононарушение, в случай че им бъде наложена по-лека мярка за процесуална насила.

Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР