Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението

...
Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, разцепил главата на земеделеца от Лесура с брадва

Троен състав на Окръжен съд – Враца през днешния ден удостовери определението на Районен съд – Враца, с което по отношение на Р. М. е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Врачанският областен съд остави без почитание жалбата на обвинения и неговата отбрана против определението на Районен съд – Враца. На Р. М. е повдигнато обвиняване от Районна прокуратура – Враца за това, че на 22.12.2023 година, във врачанско село, посредством нанасяне на удар с острата част на секира по главата, предизвикал на Цветан П. тежка телесна щета, изразяваща се в открита черепно-мозъчна контузия, като уврежданията дават отговор на медико-биологичния симптом непрекъснато общо разстройство на здравето рисково за живота – закононарушение по чл.128, ал.2, вр. с ал.1 Наказателен кодекс.
Припомняме, че за екшъна тогава писа още веднъж единствено медията ни.



За закононарушението, за което на Р. М. е повдигнато обвиняване, се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 до 10 години.
Съдът одобри, че е вярна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани досега доказателства обосновават в задоволителна степен съмнението, че обвиненият е съпричастен към действието, в което е упрекнат. Според въззивния съд съществува заплаха обвиненият да извърши закононарушение и/или да се укрие, както и да влияе на очевидците. 
Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР