Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението

...
Троен състав на Окръжен съд – Враца днес потвърди определението
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на жена, обвинена в грабеж над възрастен мъж в с. Градешница

Троен състав на Окръжен съд – Враца през днешния ден удостовери определението на Районен съд – Враца, с което по отношение на И. П. е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. На И. П. е повдигнато обвиняване от Районна прокуратура – Враца за това, че на 6 декември т. година в с. Градешница, обл. Враца, е лишила 200 лв. от владението на К. Н. с желание незаконно да ги присвои, като за това е използвала мощ - нанасяне на удари в региона на главата и тялото му с парче дърво и железна лопата.

Съдът одобри, че е вярна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани досега доказателства обосновават в задоволителна степен съмнението, че обвинената И. П. е съпричастна към действието, в което е упрекната. Окръжен съд - Враца споделя и довода на Районен съд - Враца за съществуването на действителна заплаха обвинената да извърши закононарушение, в случай че най-малко на този начален стадий по отношение на нея не бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение. Обвиняемата е с неприятни характеристични данни.

Според въззивния съд, не съществува заплаха И. П. да се укрие.

Според съда, доводите за тежко фамилно състояние на обвинената и нуждата да се грижи за брачна половинка си, който е със заболяване, както и събитието, че досега с държанието си тя не е препятствала следствието, сами по себе си не са съображение за инспектиране на извода за заплаха от осъществяване на закононарушение и не са в положение да преодолеят този риск. Още повече, че И. П. и брачният партньор й имат две пълнолетни деца, които при нужда могат да поставят грижи за своя татко.

Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР