Трийсет ученици от 11-и и 12-и клас от Професионалната гимназия

...
Трийсет ученици от 11-и и 12-и клас от Професионалната гимназия
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Ученическите практики в чужбина са фактори за модернизация на средното образование

Трийсет възпитаници от 11-и и 12-и клас от Професионалната гимназия по стопанска система и ръководство „ Елиас Канети “ в границите на един образователен час описаха пред свои връстници от разнообразни русенски учебни заведения за присъединяване си в 3-седмична студентска процедура в унгарската столица Будапеща.

През образователната 2021/2022 година младежите са имали опцията да упражнят насъбраните си теоретични познания в действителна работна среда. Същевременно те подкрепяха активността на българската диаспора в Унгария. Повечето от децата дефинираха стажа си като едно незабравимо прекарване, от което са получили и доста житейски уроци. Учениците са имали допир най-вече до сферата на туризма и маркетинга. Още един плюс от практиката е било това, че връзката е била на британски език. Учениците са се срещнали и с редица нововъведения в организацията на превоза и даването на туристически услуги от най-голям клас. Инициативата се осъществила по план № 2021-1-BG01-KA122-VET-000030798 „ Млади икономисти в търсене на нововъведения “, финансиран по стратегия „ Еразъм + “. Преподавателите от гимназията са решени да продължат да работят за реализирането на сходни планове, като водещи за тях остават развиването на професионални, езикови и личностни умения измежду техните ученици, както и придобиването основни работни привички и умения.

Събитието бе подкрепено и от регионалния шеф Анатоли Станев. Според него сходни начинания са основен фактор за модернизацията на междинното обучение в страната и дават голям брой нови благоприятни условия пред учениците.

На събитието участваха преподаватели, както и управлението на учебното заведение в лицето на шефа Анелия Георгиева и нейния заместител доктор Кристиян Вълчев. Те приканиха учениците да запазят екипността между тях и ги насърчиха да осъществят свои лични бизнес хрумвания. Обмислят се и нови взаимни начинания с Областната администрация. На събитието бе и Слава Рачева, която е старши специалист по професионално обучение и образование в Регионалното ръководство на образованието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР