Трийсет и трима души са загинали при втора лавина, паднала

...
Трийсет и трима души са загинали при втора лавина, паднала
Коментари Харесай

33 жертви при втората лавина в Турция, спасена е съветничката на президента

Трийсет и трима души са починали при втора лавина, паднала на път в региона на град Бахчесарай в окръг Ван в Източна Турция, до момента в който избавителни екипи са издирвали двама души, затрупани при първа лавина, паднала в същия регион нощес. Това съобщи турският ефирен канал НТВ, като се базира на последни данни на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки, написа Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Сред починалите има спасители, представители на жандармерията, пазачи по сигурността.

Над 30 души са били избавени. Петдесет и трима души са били ранени вследствие на падналата лавина. Сред избавените и настанени в болница са и основната съветничка на президента Гюлшен Орхан и окръжният шеф във Ван на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки Осман Учар.

Спасителните интервенции не престават, като в региона са изпратени спомагателни избавителни екипи.

Снощи първа лавина падна на път в региона на Бахчесарай в окръг Ван, като затрупа снегорин и микробус. Петима души починаха, осем бяха ранени, а двама са в неопределеност след първата лавина. След бедствието близо 300 спасители и локални поданици бяха изпратени в региона, с цел да вземат участие в избавителна интервенция.

Втора лавина падна на същото място през днешния ден към обяд, до момента в който бяха в ход избавителните интервенции.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган също уточни, че 33 души са починали през днешния ден при рухването на втора лавина, оповестява Агенция Франс Прес. Ердоган изрече съболезнования на околните на жертвите в тирада в Къръккале, написа Българска телеграфна агенция.

Екипи на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки, представители на жандармерията, на пожарната работа и локални поданици вземат участие в избавителните интервенции.

Министерството на защитата заяви, че боен аероплан е изхвърчал от Анкара за Ван следобяд със специфична техника и 85 спасители и представители на жандармерията на борда, с цел да оказват помощ в избавителните интервенции.

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа предизвести, че броят на жертвите може да нарасне. Няма точна информация за броя на хората, които остават блокирани под снега.

Зоната, в която паднаха двете лавини, е планинска, труднодостъпна и метеорологичните условия през зимата там са тежки. Всяка зима села в Източна и Югоизточна Турция остават откъснати от света поради значителни свеговалежи.

В обръщение в туитър американското посолство в Турция изрече съболезнования на околните на починалите. Посланикът на Европейски Съюз в Акара Кристиан Бергер също изрази съболезнования и насочи обръщение за поддръжка към спасителите.

Смъртоносните лавини паднаха 10 дни след мощно земетресение с магнитуд 6,8 в източния окрът Елязъг, което лиши живота на 41 души.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР