Триумфът на Хуан Мартин дел Потро над Роджър Федерер в

...
Триумфът на Хуан Мартин дел Потро над Роджър Федерер в
Коментари Харесай

За първи път от 4 години Дел Потро е в топ 6

Триумфът на Хуан Мартин дел Потро над Роджър Федерер в първия за годината тенис шампионат от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс обезпечи на аржентинеца завръщане на шесто място в международната класация. Това е най-високата позиция на Кулата от Тандил от 24 февруари 2014 година насам, когато заема пето място. Той също по този начин към този момент има 401 победи при експертите, като единствено Гийермо Вилас (929) от аржентинците в историята има повече.

Del Potro has us feeling ALL of the feels

: @TennisTVpic.twitter.com/AZmpOqVo0S
— BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 19, 2018
От другите тенисисти тази седмица особено внимание заслужава и Люка Пуй, който за първи път в кариерата си влиза в топ 10, ознаменувайки мощния старт на 2018 година. Французинът стигна до мача за купата в Дубай, губейки от Роберто Баутиста Агут, а макар че отпадна още в първи кръг в Индиън Уелс, стигна десето място в света.

Сам Куери се изкачи с шест места до 14-ото в света, което е единствено на три от върховото в кариерата му 11-о, закрепено на 26 февруари тази година. Американецът заслужи напредъка си със стигането на четвъртфиналите в Индиън Уелс, въпреки да записа четвъртото си проваляне в четвърто присъединяване на тази фаза от “Мастърс”.

Del Potro joins a very elite crowd!! pic.twitter.com/MvhHrESYNo
— Reggie (@RegTailor) March 18, 2018
Милош Раонич се завърна на огромната сцена след ужасяващи минали 15 месеца, като към този момент е 25-и в международната класация. Канадецът стигна третия си полуфинал в Индиън Уелс, като въпреки да отстъпи на Дел Потро, прогресира с цели 13 места в класацията на АТР.

Приятната изненада в пустинята Борна Чорич също се изкачи с 13 позиции до 36-ата, откакто записа 11-ата си победа от началото на годината против Кевин Андерсън в Индиън Уелс. 20-годишният хърватин бе доста покрай това да отстрани и Роджър Федерер, само че даже безуспешният му опит да го стори го приближи на единствено три места от върховото в кариерата му 33-то, записано на 27 юли 2015 година.

Ето други отличаващи се тенисисти с напредък в ранглистата (в топ 100):

23. Чонг Хьон (+3, персонален рекорд)
31. Филип Колшрайбер (+6)
52. Даниил Медведев (+5)
60. Мартон Фучович (+5, персонален рекорд)
75. Мирза Башич (+7)
81. Пиер-Юг Ербер (+12)
82. Маркос Багдатис (+20)
87. Николас Кикер (+7)
90. Жереми Шарди (+10)
95. Матео Беретини (+13, персонален рекорд)
97. Марко Чекинато (+10)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР