Трите за плагиатство срещу д-р Петър Илиев са допустими. Това

...
Трите за плагиатство срещу д-р Петър Илиев са допустими. Това
Коментари Харесай

СУ: Започваме проверка по случая с Петър Илиев

Трите за плагиатство против доктор Петър Илиев са възможни. Това е открила инспекцията на зам.-ректора на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. Николай Витанов, оповестиха от висшето учебно заведение.

Проверката на сигналите е осъществена от проф. Витанов, правист от правния отдел на университета и експерт от отдел „ Човешки запаси “. След като е открита допустимостта им, те са изпратени на Етичната комисия на университета, която ще извърши инспекция всъщност дали Илиев е плагиатствал от доцент Наталия Киселова.
 Политик, който приказва за себе си в трето лице - това се споделя нападателна истина Политик, който приказва за себе си в трето лице - това се споделя нападателна истина
Щеше да е хубаво медиите да са автоматизирани. И да се вкара логаритъм, който в секундата, в която някой политик каже нещо за себе си...

Сега Етичната комисия ще би трябвало да запознае Илиев със сигналите и доказателствата и да му даде опция да изрази мнението си, да показа спомагателни доказателства или да изиска събирането им. Освен това комисията може да изиска от ректора проф. Анастас Герджиков да разпореди на трима специалисти, които не са в спор на ползи, да дадат мнения. Те би трябвало да са хабилитирани в същата компетентност или в същото професионално направление, т.е. в тази ситуация конституционното право. Тези специалисти проучват детайлно проверяваните изявления и в период до 14 дни от деня, идващ деня на възлагането, дават умозаключение за съществуването или неналичието на плагиатство. Въз основа на техните изводи пък взема своето решение Етичната комисия.

Както е известно, преди дни в пред „ Нова телевизия “ Петър Илиев сложи под подозрение разпоредбите на СУ, защото плануват, че „ установяването на плагиатство не е обвързано със период и не се въздейства от момента на издание на научната творба “. Освен това се усъмни и в обективността на комисията, защото неин зам.-председател е доцент Боряна Мусева – единственият представител на ЮФ, която преди години беше в листите на „ Да, България “.

Илиев съобщи и че сигналите против него са неприемливи, само че през днешния ден СУ възприе друга позиция.

Той е част от катедрата по Конституционноправни въпроси на ЮФ и по думите на през 2015 година е подарил на всички книгата си, която в този момент ще бъде тествана от Етичната комисия. Киселова твърди, че още тогава е повдигнала въпроса, че в нея има цели пасажи от дисертацията ѝ, само че двамата били приканени да се схванат между тях. Това по този начин и не се случило.
 Адвокат изясни какви могат да бъдат правните последици за Петър Илиев в случай че се потвърди, че е плагиатствал Адвокат изясни какви могат да бъдат правните последици за Петър Илиев в случай че се потвърди, че е плагиатствал
Адвокатът по авторско право Емил Георгиев обясни какви могат да бъдат следствията за Петър Илиев в случай че се потвърди, че плагиатствал. В...

Доц. Киселова бе предизвикана да приказва обществено по тематиката от изявления от парламентарната естрада, в това число от Тошко Йорданов от " ИТН ". Той съобщи:

" Искам някой с лицето си да застане и да каже, че Петър Илиев е изплагиатствал елементи от книгата си. Искам да застане някой с лицето си, спряга се името на госпожа Киселова (доц. Наталия Киселова), някой да застане директно и да каже, че е изплагиатствано от него, с цел да може да бъде наказан от господин Петър Илиев ".

В отговор тя споделя:

" Учудих се, когато във вторник и в сряда народни представители с имунитет си разрешиха да излязат много остро против един теоретичен служащ и да споделят: " Излез! Излез! ". Излизам и споделям, че има проблем и този проблем би трябвало да бъде решен по разпоредбите на Закона за развиване на университетския състав. "
 Доц. Киселова проговори за абсурда с плагиатството от страна на Петър Илиев Доц. Киселова проговори за абсурда с плагиатството от страна на Петър Илиев
Има най-различни способи, по които да се откри плагиатството. Аз няма да кажа какъв брой %, какъв брой страници. Трябва да се съпоставят...

Трите сигнала за хипотетично плагиатство, по които следва да стартира инспекция, са постъпили чак при започване на август 2021 година Имената на подателите не са известни.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР