Трите власти показаха единство за справяне с агресията срещу лекарите.

...
Трите власти показаха единство за справяне с агресията срещу лекарите.
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Трите власти показаха единство за справяне с агресията срещу лекарите



Трите управляващи демонстрираха единение за справяне с експанзията против лекарите. Законодателната власт свърши своята работа, изпълнителната власт се е заела с казуса, с цел да можем да се излекуваме от експанзията. Това сподели ръководителят на здравната комисия в Народно събрание Даниела Дариткова в ефира на БТВ.

Тя напомни, че са планувани по-тежки санкции за принуждение над медицински лица. „ Разчитаме на дейно правосъдие от правосъдната система. Превенцията също е значима “, добави Дариткова. „ Всичко, което беше подхванато досега е вторична предварителна защита, първичната предварителна защита би трябвало да е възпитанието и образованието “, добави тя.

Кандидатурата на проф. Камен Плочев за ръководител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде гласувана в Народното събрание на 28 юли, сподели ръководителят на здравната комисия. Тя посочи, че доктор Глинка Комитов е напуснал поста само по персонални аргументи, само че отхвърли да ги назове.

По отношение на процедурата по издаване на ТЕЛК решения, Дариткова сподели, че върви обикновено. „ Всички чакат новите промени. Те ще са в интерес на хората с увреждания “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР