“Трите въпросителни” е поредица от детективски истории за деца над

...
“Трите въпросителни” е поредица от детективски истории за деца над
Коментари Харесай

Световната криминална поредица за деца „Трите въпросителни“ направи дебют у нас

“Трите въпросителни” е поредност от детективски истории за деца над 10 година, оповестена за първи път под името “Алфред Хичкок и тримата следователи”. Създадена от писателя Робърт Артър-младши, поредицата става обичана на генерации деца с любопитните престъпни загадки, които позволяват три момчета детективи: Юстъс, Питър и Боб. Те имат лична детективска организация, а на визитната им картичка написа Трите???



Действието на всички истории се развива в измисленото градче Роки Бийч край Холивуд. Кои са Тримата детективи? Юстъс Йонас е детектив №1 – бдителен, интелигентен и предвидлив. Вторият детектив – Питър Шоу, е доста добър в спортовете, бърз, мощен и да не му излизаш отсреща! Боб Андрюз или детектив № 3, дава отговор за изследванията и архива в детективската организация. Понякога оказва помощ в локалната библиотека и не е чудно, че носи очила, тъй като чете доста.

В първата брошура от поредицата Трите??? и Призрачният палат , тримата детективи се заемат да намерят същински Призрачен палат за прочут режисьор на филми на ужасите,чийто първообраз е самият Алфред Хичкок в ролята на повествовател на историята. И го намират! Там обаче има странни загадки за разрешаване, а от детективите (и от читателите) се желае много храброст.

Поредицата Трите??? се издава от ИК „ Авлига “ , преводът е на Виолета Вичева. Издателството употребява истинската корица на Айга Раш.

След международния триумф на Трите???, с началото на новото столетие поражда въпросът за половото пълноправие – за какво има поредност с трима детективи момчета, а няма детектви девойки? Поредицата Трите удивителни или Трите!!! се появява като отговор на момчешката поредност за Юстъс, Питър и Боб и бързо я настига по триумф.

На сцената излиза смелото трио Ким, Франциска и Мари. Всичко стартира със основаването на един детективски клуб за девойки по концепция на Ким. Така трите девойки се срещат. Но с изключение на през вълнуващата детективска работа Ким, Франциска и Мари би трябвало да минават и през тестванията на другарството.



В първата брошура от поредицата „ Телефонна клопка “ ненадейно телефоните стартират да звънят със странна мелодия, а тези които я чуят, изпадат в суматоха. Какво се крие зад това? Ким, Франциска и Мари стартират следствие. Междувременно се убеждават, че този първи случай е доста по-опасен, в сравнение с са предполагали…

Преводът на първата брошура от поредицата Трите!!! – „ Телефонна клопка “, е на Диана Караш, а корицата е на истинското издание и е с създател Ина Бибер. Издава „ Авлига “.

Призрачният палат и Телефонна клопка към този момент са в книжарниците . Новини за двете поредици можете да следите от тяхната ФБ страница .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР