Трите предложения на кмета Галина Стоянова за по-социална политика, която

...
Трите предложения на кмета Галина Стоянова за по-социална политика, която
Коментари Харесай

Казанлъшките съветници приеха мерките на Галина Стоянова за младите семейства

Трите оферти на кмета Галина Стоянова за по-социална политика, която тя разгласи още с встъпването си в третия мандат, бяха признати на съвещание на общинския съвет през днешния ден.
„ В първия мандат наблегнахме най-вече на инфраструктурата, във втория по-голямата част от бюджета бе за реорганизация на учебните заведения, детските градини и детските ясли. В този мандат главно средствата би трябвало да са в областта на обществената политика, да поработим по-усилено в тази посока, тъй като в този момент в действителност бюджетът разрешава. “, съобщи кметът пред общинските съветници. В бюджета за 2020 година община Казанлък ще подтиква на виновното родителство, както акцентира Стоянова. 
За всяко новородено дете казанлъшките млади фамилии ще получават едногодишна финансова помощ с ваучер на стойност от 500 лв., с които ще могат да купуват памперси и храна. „ С ваучера ще бъдем сигурни, че е закупено най-необходимото. “, означи Галина Стоянова, която изясни, че тези пари са резултат от опциите на приходната част бюджета. 
С това облекчение ще се насочат грижите към виновните, законосъобразните родители, които ще могат да аплайват с него, в случай че дават отговор на редица условия. Поне единият родител би трябвало да е регистриран по непрекъснат адрес за последните най-малко 3 години, двамата родители би трябвало да са пълнолетни, здравноосигурени, да са най-малко със приблизително обучение, да се обезпечават и да не получават обществени помощи. Ако имат по-големи деца - би трябвало да посещават детска градина или учебно заведение съгласно възрастта, да са ваксинирани по Националния имунизационен календар. Кандидатстването за еднократната финансова помощ ще се прави през цялата година, а скоро ще бъде оповестена процедура за избор на компания реализатор за направата на ваучери по Закона за публичните поръчки.
Съветниците поддържаха и другите две облекчения, които даде обещание кмета на община Казанлък. Наполовина - от 1 лев на 50 стотинки, беше понижена цената на купона за храноден на децата от 10-месечна до 3-годишна възраст в Детска млечна кухня и с 50% се усилва цената на един храноден на децата в детските ясли и градини за сметка на общинския бюджет, с цел да се подсигурява още по-качествено, разнообразно и здравословно меню за децата от 3 до 7 години. 
Новите ограничения, препоръчани от кмета Галина Стоянова са част от в визията й за по-социална политика в третия й мандат. Целта им е да се насърчава раждаемостта, да бъдат арестувани на младежите в учебно заведение до приемане на приблизително обучение, образованите млади фамилии да останат да живеят в община Казанлък и да бъдат привличани нови.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР