"Трите партии на протеста, които си размениха сериозни обиди при

...
"Трите партии на протеста, които си размениха сериозни обиди при
Коментари Харесай

Проф. Антоний Тодоров: Нужно е голямо въображение за третия мандат

"Трите партии на митинга, които си размениха съществени обиди при разискването на държавното управление на Пламен Николов, ще би трябвало да проявят огромно въображение, с цел да излязат от създалата се обстановка и да образуват кабинет с третия мандат, връчен от президента ", съобщи за БГНЕС политологът проф. Антоний Тодоров.
„ Обидите бяха разменени от двете страни. Най-острите неща бяха казани от хората на Слави Трифонов във връзка с другите партии, което изгори не малко мостове. Но въпреки всичко не е ясно дали всички мостове са изгорени “, сподели анализаторът.
Според него една от аргументите за спора е, че „ ИТН “ направиха своите оферти без изобщо да се съветват с тези, от които желаеха поддръжка. „ Това наруши един от главните правила в политиката. В нея или се противопоставяш на някого, бориш се с него или когато търсиш поддръжка – правиш взаимни отстъпки “, сподели той.
Проф. Антоний Тодоров означи, че обстановката е сериозна и едни трети парламентарни избори тази година няма да донесат нищо положително или нищо по-добро.
„ Ако не намерят единодушие, всички партии ще бъдат отговорни, само че най-много „ ИТН “, тъй като към тях бяха отправени всички упования “, счита политологът.
Той дефинира новите съвещания на президента с парламентарно показаните партии като нужна форма на ходатайство, която би дала на Румен Радев опцията да реши още един път на кого да връчи третия мандат.
„ Консултациите бяха нужни, те дадоха на партиите още един път опцията обществено да разгласят своите позиции. В политиката би трябвало да има правила, само че не би трябвало всичко да се трансформира в бездънен кардинален въпрос. Ако няма никакъв компромис, какво следва? Ще влезем в дребна революция ли? Докога ще продължи това “, разяснява проф. Тодоров.
Той предвижда, че в случай че въпреки всичко се стигне до сформиране на кабинет, то той надали ще изкара дълго време. По-скоро ще остане, с цел да стабилизира страната през зимата в упованието на новата коронавирус вълна, ще работи с нов бюджет и ненапълно може би ще довърши работата на служебното държавно управление в разчистването на авгиевите обори от дългогодишното ръководство на ГЕРБ.
Според него през този интервал е изцяло допустимо да се появят и нови политически субекти, имайки поради огромното отчаяние на българите от партиите.
„ ИТН “ към момента не е партия, тя е преди малко зародила, напомни проф. Тодоров и добави: „ Там няма партийна история, нито партийна дисциплинираност или преданост. Това занапред следва да се основава. Другите партии са обединения – „ Демократична България “ и “ Изправи се БГ! Ние идваме “. Пред тях също стои въпросът какво ще вършат и дали ще устоят “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР