Трите отбора, които единствени досега отказват да се оттеглят от

...
Трите отбора, които единствени досега отказват да се оттеглят от
Коментари Харесай

Реал, Барса и Юве с отговор на заплахите от УЕФА

Трите тима, които единствени до момента отхвърлят да се отдръпват от Европейската Суперлига - Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, оповестиха, че не възнамеряват да го създадат, само че са подготвени за диалози с УЕФА и ФИФА за намирането на метод за реализирането на плана. Те обаче са разочаровани от оказвания им напън.

В петък вечер УЕФА разгласи, че против въпросните три клуба започват дисциплинарни процедури, които се чака да доведат до съществени санкции за тях. В същото време беше обявено, че другите 9 учредители на Суперлигата - Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Интер и Милан, ще бъдат санкционирани с 5 % от приходите си от европейските клубни шампионати в границите на един сезон. Днес Реал, Барса и Юве излязоха с обща декларация.

Ето какво написа в позицията на въпросните клубове:

“Клубовете-учредители понесоха и не престават да понасят неприемлив напън, обиди и закани да се откажат от плана, направени от трети страни. Това е изцяло недопустимо на фона на законите и позицията на Спортния арбитражен съд, който към този момент отсъди в интерес на предлагането за Суперлигата, нареждайки на ФИФА и УЕФА да се въздържат директно или индиректно от каквито и да е дейности, които по някакъв метод рискуват да затруднят процеса.

Със страдание означаваме, че нашите другари и сътрудници създатели на плана се оказаха в спорна позиция, откакто през вчерашния ден подписаха редица задължения към УЕФА. Те работят непоследователно. Въпреки това, като се има поради, че финансовите проблеми, които принудиха 12-те клуба да афишират учредяването на Суперлигата, не са изчезнали, ние още веднъж повтаряме, че с цел да почитаме нашата история, с цел да почитаме уговорката си към нашите заинтригувани страни и последователи, от изгода на футбола и за неговата финансова резистентност, ние носим отговорност да действаме отговорно и настойчиво да търсим съответни решения макар неприемливия и продължаващ напън и закани от страна на УЕФА ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР